«Μυστικές υπηρεσίες που είναι τρομοκρατική οργάνωση»

Το Πακιστάν υπερασπίστηκε σήμερα σθεναρά τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας, κάνοντας λόγο για "συκοφαντία" μετά τη δημοσιοποίηση, από τον ιστότοπο WikiLeaks, εγγράφων όπου Αμερικανοί αξιωματούχοι φέρονται να τους αποδίδουν το χαρακτηρισμό "τρομοκρατική οργάνωση".

Η πανίσχυρη υπηρεσία πληροφοριών ISI περιλαμβάνεται στον κατάλογο των 70 οργανώσεων που χαρακτηρίζονται "τρομοκρατικές" ή "στηρίζουν τρομοκρατικές οργανώσεις". Ο απόρρητος κατάλογος συντάχθηκε
το 2007 και είναι μια ένδειξη της δυσπιστίας της Ουάσινγκτον απέναντι στο Πακιστάν.

"Η ISI δυσφημείται αναίσχυντα στη διεθνή σκηνή", τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών Ρεχμάν Μαλίκ μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Καράτσι. Ο Μαλίκ είναι πολιτικός προϊστάμενος της αστυνομίας και ορισμένων παραστρατιωτικών μονάδων αλλά όχι της ISI, η οποία ελέγχεται αποκλειστικά από το στρατό.

"H ISI δεν ασκεί και δεν ασκούσε ποτέ πολιτική", πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας ότι η υπηρεσία αυτή έχει υπηρετήσει "έξοχα" το Πακιστάν. "Είναι μια πατριωτική οργάνωση που διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας. Και όσοι προσπαθούν να σπιλώσουν τη φήμη της δεν θα πετύχουν ποτέ το σκοπό τους", κατέληξε.

Η αμερικανική λίστα, που κατατάσσει την ISI μαζί με τη Χαμάς, τη Χεζμπολάχ και τις ιρανικές υπηρεσίες πληροφοριών, περιλαμβάνεται σε ένα έγγραφο που συντάχθηκε στο Γκουαντάναμο και δόθηκε στη δημοσιότητα από τον ιστότοπο WikiLeaks.

Να σημειωθεί ότι πρόσφατα ο αρχηγός του γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ, ναύαρχος Μάικ Μάλεν, είχε κατηγορήσει την ISI ότι διατηρεί δεσμούς με το δίκτυο Χακανί των Αφγανών Ταλιμπάν.
Keywords
Τυχαία Θέματα