Μειωμένος ο προϋπολογισμός του δήμου Αθηναίων

Με 28 ψήφους υπέρ και μία κατά ψηφίσθηκε ο προϋπολογισμός του δήμου Αθηναίων για το 2011, ο οποίος ανέρχεται στα 899 εκατομ. ευρώ και είναι μειωμένος κατά 172 εκατ. ευρώ σε σχέση με τον περσινό. Η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου έγινε στο ξενοδοχείο «Athens Imperial» και συμμετείχαν μόνον οι παρατάξεις του Γιώργου Καμίνη «Δικαίωμα στην πόλη» και του Γιώργου Αμυρά «Επιμένουμε Αθήνα». Οι υπόλοιπες παρατάξεις κατήγγειλαν πως η διαδικασία στερείται νομιμότητας.

Ο Γ. Καμίνης, μετά το πέρας της συνεδρίασης δήλωσε ότι «δυστυχώς, η διαδικασία για την ψήφιση του προϋπολογισμού έγινε εκτός δημαρχιακού μεγάρου, καθώς αυτό τελεί υπό κατάληψη. Ετίθετο θέμα τόσο ασφάλειας όσο και δυνατότητας ελεύθερης έκφρασης της γνώμης των δημοτικών συμβούλων και γι αυτό, επιλέξαμε η συνεδρίαση να γίνει σε άλλον τόπο».

Ο δήμαρχος ευχαρίστηκε τις δύο παρατάξεις για τη συμμετοχή τους στη συνεδρίαση, επισημαίνοντας ότι «επέδειξαν υψηλό αίσθημα ευθύνης», και κατήγγειλε τις υπόλοιπες παρατάξεις ότι «επέλεξαν τον εύκολο δρόμο της αποχής και του δωρεάν λαϊκισμού», προσθέτοντας ειδικά για τον προκάτοχό του, Νικήτα Κακλαμάνη, ότι επικαλέσθηκε «αβάσιμες διαδικαστικές ενστάσεις».

Σημείωσε, δε, ότι δεν τίθεται πρόβλημα νομιμότητας της διαδικασίας και ότι θα διασφαλίσει την εκτέλεση του προϋπολογισμού με γνώμονα το συμφέρον των δημοτών της Αθήνας.

Παράλληλα, με 28 ψήφους υπέρ και ένα «παρών», ψηφίσθηκε και το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου, ύψους 19 εκατ. ευρώ, στο οποίο πρώτη θέση έχουν τα έργα οδοποιίας, προϋπολογισμού 3.648.000 ευρώ. Ακολουθούν έργα σε κοινόχρηστους χώρους (3.216.000 ευρώ) και έργα συντήρησης σχολικών κτιρίων (2.660.000 ευρώ).
Keywords
Τυχαία Θέματα