Μάχη ανάμεσα σε στρατιώτες και ενόπλους

Μάχη ανάμεσα σε στρατιωτικούς και ένοπλους άνδρες στοίχισε τη ζωή 13 μελών της ομάδας κακοποιών στην πόλη Ρίο Μπράβο, στην πολιτεία Ταμαουλίπας, στο βορειοανατολικό Μεξικό, στην παραμεθόριο με τις ΗΠΑ, ανακοίνωσαν οι ένοπλες δυνάμεις χθες.

Δεκατρείς παράνομοι σκοτώθηκαν, ένας συνελήφθη ενώ οχήματα και όπλα κατασχέθηκαν μετά από την επίθεση που δέχθηκε στρατιωτική περίπολος, ανέφερε ανακοινωθέν των ένοπλων δυνάμεων.

Οι
αρχές αποδίδουν την κλιμάκωση της βίας στην Ταμαουλίπας τα τελευταία χρόνια στη σύγκρουση ανάμεσα στο καρτέλ του Κόλπου και τους Zetas, μια ομάδα πρώην μελών των ειδικών δυνάμεων που δρούσαν ως εκτελεστές της συγκεκριμένης συμμορίας αλλά αυτονομήθηκαν.

Από τον Δεκέμβριο του 2006, όταν εξαπολύθηκε ο λεγόμενος "πόλεμος των ναρκωτικών" από τον συντηρητικό μεξικανό πρόεδρο Φελίπε Καλδερόν, έχουν βρει το θάνατο --κατά επίσημα στοιχεία-- 34.600 άνθρωποι.

Η κυβέρνηση του Μεξικού, που δέχεται εντεινόμενες επικρίσεις για την αποτυχία της να κάμψει τη βία, διέψευσε χθες τις δηλώσεις του προέδρου του Ισημερινού Ραφαέλ Κορέα, σύμφωνα με τον οποίο συμμορίες ελέγχουν "πλήρως" ορισμένες περιοχές του Μεξικού. "Το οργανωμένο έγκλημα δεν ελέγχει περιοχές στο Μεξικό", ανέφερε ανακοινωθέν του μεξικανικού ΥΠΕΞ.

Σε δηλώσεις του την Πέμπτη ο Κορέα είπε επίσης ότι μεξικάνικα καρτέλ έχουν παρεισφρήσει και στη χώρα του.
Keywords
Τυχαία Θέματα