Η Moody's συνεχίζει να τζογάρει στην...χρεωκοπία

Πέντε σειρές καλυμμένων ομολογιών ελληνικών τραπεζών υποβάθμισε η Moody's, ως επακόλουθο των «αυξημένων πιθανοτήτων» ενδεχόμενης ελληνικής χρεοκοπίας. Ο οίκος αναφέρει πως άτακτη ελληνική χρεοκοπία θα βάθυνε την ύφεση, θα έπληττε σημαντικά τη λειτουργία του ελληνικού τραπεζικού συστήματος αλλά και θα αύξανε τις πιθανότητας εξόδου από την Ευρωζώνη -τονίζοντας πάντως πως αυτό δεν είναι το βασικό σενάριο του οίκου για τη χώρα.

Οι
υποβαθμίσεις αφορούν καλυμμένες ομολογίες της Εθνικής Τράπεζας, της Eurobank και της Alpha. «Η σημερινή υποβάθμιση αντανακλά την εκτίμηση της Moody's για αυξημένη πιθανότητα και για εντονότερες επιπτώσεις από μία άτακτη χρεωκοπία της Ελλάδας, καθώς και για τις συνέπειες μίας τέτοιας χρεωκοπίας στα ελληνικά καλυμμένα ομόλογα» ανέφερε η Moody's τη Δευτέρα, όπως μεταδίδει το Reuters.

Άτακτη χρεωκοπία θα προκαλούσε σημαντικό πλήγμα στην ομαλή λειτουργία του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, σημαντική περαιτέρω επιδείνωση της ύφεσης και θα αύξανε την πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, προσέθεσε ο οίκος,

«Αν και το γεγονός αυτό δεν αποτελεί το κεντρικό σενάριο της Moody's, αυξάνονται οι πιθανότητες να συμβεί» ανέφερε το δελτίο του οίκου.
Keywords
Τυχαία Θέματα