Αν δεν υπάρξει ρευστότητα, τα "λουκέτα" θα σαρώσουν τα πάντα...

Με εξαφάνιση απειλούνται πλέον ακόμη και υγιείς επιχειρήσεις, εξαιτίας της παντελούς έλλειψης ρευστότητας χρήματος από την αγορά.
Αυτή τη φορά, η προειδοποίηση έρχεται από τις ίδιες τις τράπεζες, οι οποίες αντιμετωπίζουν πρόβλημα στο να εξασφαλίσουν πιστώσεις ακόμα και για τους καλύτερους πελάτες τους. Αν δεν γίνει άμεσα μια συντονισμένη παρέμβαση, τότε το επόμενο διάστημα θα δούμε νέο κύμα χρεοκοπιών και «λουκέτων».
Η οικονομική αιμορραγία έχει φθάσει σε τέτοιο βαθμό, που ακόμη και οι επιχειρήσεις που ηγούνται
στους κλάδους τους είναι έτοιμες να εκποιήσουν περιουσιακά στοιχεία εντός και εκτός Ελλάδας, που με υψηλό κόστος και δαπανώντας χρόνο δημιούργησαν, τις δύο τελευταίες δεκαετίες, ενώ αρχίζουν και οι συζητήσεις για συνενώσεις των εταιρειών από ομοειδείς κλάδους προκειμένου να επιβιώσουν.

Περισσότερες από 50 πολυεθνικές επιχειρήσεις έχουν εγκαταλείψει την ελληνική αγορά την τελευταία 10ετία, εξαιτίας των εγγενών και διαρθρωτικών προβλημάτων, ενώ τώρα προστίθεται και η ύφεση που καθιστά τη γενικότερη κατάσταση δυσχερέστερη.

Η ρευστότητα του εγχώριου τραπεζικού συστήματος το 2011 μειώθηκε σε επίπεδα λίγο υψηλότερα των 80 δισ. ευρώ και η ομαλότητα διατηρείται αποκλειστικά λόγω της δυναμικής παρέμβασης του ευρωσυστήματος που έχει στηρίξει το τραπεζικό σύστημα με ρευστότητα άνω των 100 δισ. ευρώ.

«Καθημερινή της Κυριακής».
Keywords
Τυχαία Θέματα