Κίνα, ΗΠΑ και Γερμανία "πρωταθλητές" στην ανάκαμψη

Οι δείκτες που δημοσιεύτηκαν στο Παρίσι, από τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας κι Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), απεικονίζουν μία επιτάχυνση της ανάπτυξης στις Ηνωμένες Πολιτείες και στην Κίνα, την ώρα κατά την οποία στην ευρωζώνη ο ρυθμός της ανάπτυξης απλά σταθεροποιείται.

"Πρόκειται γιά τελειοποιημένους, σύνθετους δείκτες", χάρη στους οποίους "είναι δυνατή η προεξόφληση μιας 'αναστροφής' της οικονομικής δραστηριότητας, στη βάση της υπάρχουσας τάσης", εξηγεί ο ΟΟΣΑ. Όσον αφορά τον Απρίλιο, "οι δείκτες απεικονίζουν αποκλίσεις στον
ρυθμό της οικονομικής δραστηριότητας, ανάμεσα στις πολύ μεγάλες οικονομίες" στον πλανήτη.

"Αναδεικνύουν, οι ίδιοι δείκτες, ότι η ανάπτυξη με σταθερό ρυθμό, ή και ακόμα ηπιότερο ρυθμό, ισχύει γιά τα ευρωπαϊκά κράτη", αναφέρει ο ΟΟΣΑ, που συνενώνει πλούσιες κι έντονα αναπτυσσόμενες οικονομίες.

Όσον αφορά την ευρωζώνη "ο ρυθμός της οικονομικής δραστηριότητας έχει σταθεροποιηθεί". . . "εξαιρουμένων αφ' ενός της Γαλλίας "όπου ο ρυθμός αυτός παρουσιάζει επιβράδυνση", και της Γερμανίας "όπου ο ρυθμός της ανάπτυξης υπερισχύει, σαφώς, της γενικής τάσης ", ο ΟΟΣΑ υπογραμμίζει.



Εκτός της ευρωζώνης

Σε ό,τι αφορά τις διεθνείς οικονομικές εξελίξεις εκτός της ευρωζώνης, ο βρετανικός ρυθμός ανάπτυξης μπορεί κάλλιστα να παρομοιαστεί με τον τωρινό γαλλικό, αναφέρει επίσης ο ΟΟΣΑ.

Επίσης όσον αφορά την κινεζική και την αμερικανική οικονομία ο ρυθμός οικονομικής δραστηριότητας επιταχύνεται σε αμφότερες, ενώ κάπως απρόσμενα αυτός επιβραδύνεται στη Βραζιλία, πάντοτε στη βάση των ανωτέρω δεικτών που χρησιμοποιεί ο ΟΟΣΑ.

Όσον αφορά, τέλος, την ιαπωνική οικονομία, "το παραμικρό δεν είναι προβλέψιμο", από τώρα, μετά από τον φονικό σεισμό με γιγάντιο τσουνάμι που έπληξε τον βορειοανατολικό τομέα της Χώρας του Ανατέλλοντος Ηλίου την 11η Μαρτίου, διασαφηνίζει ο ΟΟΣΑ.
Keywords
Τυχαία Θέματα