«Καλωσορίζουμε την συμμετοχή κινεζικών εταιρειών στο πρόγραμμα αξιοποίησης της ελληνικής κρατικής περιουσίας»

Με τίτλο «Καλωσορίζουμε την συμμετοχή κινεζικών εταιρειών στο πρόγραμμα αξιοποίησης της ελληνικής κρατικής περιουσίας» και υπότιτλο «Ανοιχτοί στις κινεζικές εταιρείες οι τομείς των μεταφορών, τουρισμού, τηλεπικοινωνιών και τραπεζών», μια από τις κορυφαίες οικονομικές εφημερίδες της Κίνας, η 21st Century Business Herald («21 Shiji Jingji Baodao») δημοσιεύει αποκλειστική συν/ξη του Έλληνα Υπ. Επικρατείας κ. Χαρ. Παμπούκη (σελ. 3, κορυφαίο τρίστηλο άρθρο
της σελίδας διεθνούς ειδησεογραφίας) στην οποία προβάλλονται οι ελληνικές θέσεις για την προσέλκυση κινεζικών επενδύσεων στην Ελλάδα και την γενικότερη προώθηση των οικονομικών της σχέσεων με τη Κίνα, καθώς και για την ευρύτερη οικονομική κατάσταση στην ΕΕ και τον ρόλο της Κίνας και των αγορών της. Υπέρτιτλος: «Αποκλειστική συνέντευξη του Έλληνα Υπουργού Επικρατείας». Στην εισαγωγή του άρθρου σημειώνεται ο κομβικός ρόλος του Έλληνα Υπ. Επ. στην προώθηση του οικονομικού και ειδικότερα επενδυτικού μεταρρυθμιστικού προγράμματος της Ελλάδας. Η Ελλάδα, τόνισε στην ε/φ ο Έλληνας Υπουργός, καλωσορίζει τη συμμετοχή της Κίνας στο πρόγραμμα αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας και ειδικότερα στους τομείς του τουρισμού, της ενέργειας, της πληροφορικής και των τηλεπικοινωνιών. Στην κατεύθυνση αυτή σημαντική θέση κατέχει ο νέος νόμος για την «Επιτάχυνση και διαφάνεια στην υλοποίηση των Στρατηγικών Επενδύσεων» στην χώρα με σημαντικά προγράμματα αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας όπως αυτό του Ελληνικού. Στην Διϋπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων μάλιστα για την προώθηση του νέου νομικού πλαισίου του Ν. 3894 προέδρευσε ο ίδιος ο κ. Παμπούκης. Ταυτόχρονα, ο ίδιος υπογράμμισε στην ε/φ την σημασία της επανέναρξης απευθείας αεροπορικής σύνδεσης Ελλάδας και Κίνας από τις 11 Μαίου.

Προκειμένου να ανταποκριθεί στις δανειακές της υποχρεώσεις μετά την πιστοληπτική κρίση, συνεχίζει το άρθρο, η Ελληνική Κυβέρνηση προωθεί ένα μεγάλο μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα με στόχο την αξιοποίησης της δημοσίας περιουσίας. Όπως ανέφερε ο κ. Παμπούκης στην συν/ξη, σύντομα ο ίδιος ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Γιώργος Παπανδρέου θα επισκεφθεί την Κίνα, επίσκεψη της οποίας ο ίδιος είναι προπομπός.

Ο Έλληνας Υπ. Επ. θα συναντηθεί με ύπατα στελέχη της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΚ, με τον Αντιπρόεδρο της Κινεζικής Κυβέρνησης, κ. LI Keqiang, με τον υπερυπουργό της Εθνικής Επιτροπής Ανάπτυξης και Μεταρρυθμίσεων (NDRC) κ. ΖHANG Ping, με την Υφυπουργό Εξωτερικών, κα FU Ying, καθώς και με τον Πρόεδρο της China Investment Corporation, κ. LOU Jiwei.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της συν/ξης:

Πλαγιότιτλος: «Η Ελλάδα καλωσορίζει την συμμετοχή κινεζικών εταιρειών στην αξιοποίηση της κρατικής περιουσίας»

Ερώτηση: Η Ελλάδα φιλοδοξεί να καταστεί μια κύρια πύλη για την προώθηση των κινεζικών αγαθών στην Ευρώπη και η COSCO έχει εκφράσει την επιθυμία διεύρυνσης των εργασιών της μετά την συμφωνία που υπέγραψε για την εγκατάσταση σταθμού εμπορευματοκιβωτίων στο Λιμάνι του Πειραιά. Υπάρχουν περιθώρια δ
Keywords
Τυχαία Θέματα