Ηθελαν να σκοτώσουν πολλούς...

Ακόμη και μικροσφαιρίδια αλλά και καρφιά περιείχαν οι εκρηκτικοί μηχανισμοί που εξερράγησαν στη Βοστώνη, με σκοπό να προκαλέσουν κατά τη διασπορά τους όσο το δυνατόν περισσότερα θύματα.

Κατά τις επιθέσεις της Δευτέρας έχασαν τη ζωή τους τρία άτομα και τραυματίστηκαν 176. Δύο από τους τρεις νεκρούς ταυτοποιήθηκαν: πρόκειται για τον οκτάχρονο Μάρτιν Ρίτσαρντ, που είχε πάει μαζί με τη μητέρα του - η οποία νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση - να δουν τον πατέρα του και για την 29χρονη Κριστλ Κάμπελ, διευθύντρια εστιατορίου. Ο πατέρας της είπε ότι είχε πάει κοντά στη γραμμή τερματισμού με τον
φίλο της για να φωτογραφήσουν έναν φίλο τους δρομέα.

«Το FBI αντιμετωπίζει τις επιθέσεις στη Βοστώνη ως τρομοκρατική ενέργεια» δήλωσε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, προσθέτοντας ότι παραμένει ασαφές αν οι βομβιστικές επιθέσεις είναι έργο ξένης ή εγχώριας τρομοκρατικής ομάδας ή ενός «κακόβουλου άτομου».

Οι Αρχές εξετάζουν δύο βασικά σενάρια: αυτό της εγχώριας και αυτό της διεθνούς τρομοκρατίας, χωρίς, όμως, να αποκλείουν και τα υπόλοιπα ενδεχόμενα.

Καμία ένδειξη δεν υπάρχει ότι πρόκειται για ενέργεια από την Aλ Κάϊντα, μετέδωσε το CNN. Το ίδιο δίκτυο, επικαλούμενο αξιωματούχο των δυνάμεων ασφαλείας, μετέδωσε ότι οι εκρηκτικοί μηχανισμοί είχαν τοποθετηθεί σε σακίδια και πυροδοτήθηκαν με χρονοδιακόπτη και όχι από απόσταση μέσω κινητού τηλεφώνου.

Σφαιρίδια και καρφιά στις βόμβες

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ο έλληνας χειρουργός του Γενικού Νοσοκομείου της Μασαχουσέτης Γιώργος Βελμάχος, ανέφερε ότι οι γιατροί αναγκάστηκαν να προβούν σε ακρωτηριασμούς, διότι τα κάτω άκρα των τραυματισμένων βρίσκονταν σε πολύ κακή κατάσταση.

«Οι βόμβες περιείχαν μεταλλικά σφαιρίδια, κάτι σαν σκάγια, αλλά και καρφιά» είπε ο κ. Βέλμαχος.

Ο δρ. Ρον Γουόλς διευθυντής στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών στο νοσοκομείο Brigham, ανέφερε ότι οι περισσότεροι ασθενείς που διεκομίσθησαν έφεραν τραύματα από «συνηθισμένα» υλικά που συνοδεύουν μία έκρηξη.

Τρεις, όμως, απο τους τραυματίες, είπε ο δρ. Γουόλς, είχαν τραύματα που προκλήθηκαν από συμπαγή μεταλλικά μικροσφαιρίδια, με τέλειο κυκλικό σχήμα.

Ο γιατρός ανέφερε, επίσης, ότι σε άλλη περίπτωση ασθενούς διαπιστώθηκε ότι το σώμα του ήταν «εμποτισμένο» με καρφιά. Κατά την εκτίμηση του, τα καρφιά και τα μικροσφαιρίδια είχαν τοποθετηθεί σκοπίμως στους εκρηκτικούς μηχανισμούς.
Keywords
Τυχαία Θέματα