Ηρεμία στην Κερατέα

Ηρεμία επικρατεί από το πρωί στην πόλη της Κερατέας μετά τα έντονα χθεσινά επεισόδια διάρκειας έξη ωρών, μεταξύ κατοίκων και αστυνομικών. Τα μπλόκα των ΜΑΤ και των κατοίκων παραμένουν ως είχαν, στα δύο σημεία της λ. Λαυρίου, ενώ αποκαταστάθηκαν τα ορύγματα που ανοίχθηκαν χθες τα ξημερώματα επί της λεωφόρου.

Ωστόσο ερωτήματα προκαλεί στους κατοίκους της περιοχής η επίθεση με μολότοφ και το κάψιμο τριών ΙΧΕ αυτοκινήτων σταθμευμένων έξω από το σπίτι ζεύγους αστυνομικών που διαμένει τα τελευταία χρόνια στην πόλη, και
αποδίδεται από την Αστυνομία σε αγνώστους.

Ο αντιδήμαρχος Κερατέας Βασίλης Θηβαίος δηλώνει κατηγορηματικά ότι τόσο η Δημοτική Αρχή όσο και όλοι οι κάτοικοι δεν εμπλέκονται στο γεγονός. "Θα ήταν παράδοξο να προκληθεί κακό σε συμπολίτες μας και μάλιστα τέσσερις μήνες μετά την έναρξη της αντιπαράθεσης. Πρόκειται για μια οικογένεια που ζει στον τόπο μας, τα παιδιά τους πηγαίνουν σχολείο μαζί με τα δικά μας, έχουν επενδύσει στην περιοχή και έχουν αποκτήσει περιουσία ενώ τα συμφέροντά τους είναι κοινά με όλων εμάς. Δεν υπήρχε κανένας λόγος λοιπόν να στοχοποιηθούν από αγανακτισμένους κατοίκους. Απεναντίας", υπογραμμίζει ο κ Θηβαίος.

Σχετικά με την επερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Βλάχος προς τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση, για το αν προτίθεται να περάσει ρύθμιση που θα επιρρίπτει στον Δήμο Λαυρεωτικής την υποχρέωση να πληρώσει στην ΕΕ πρόστιμο για την μη κατασκευή του ΧΥΤΑ, η Δημοτική Αρχή Λαυρεωτικής αναφέρει ότι " στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής διαδικασίας καλό θα ήταν να απαντήσει ο υπουργός" και υπενθυμίζει ότι μετά από επιστολή που είχε αποστείλει ο περιφερειάρχης κ Λιακόπουλος παλιότερα, ακολούθησε συνάντηση με αντιπροσωπεία, κατά την οποία έγινε δεκτό ότι η περίπτωση αυτή δεν είναι δυνατή.
Keywords
Τυχαία Θέματα