Η πρόσβαση σε τρόφιμα στη χώρα γίνεται όλο και πιο δύσκολη

Η πρόσβαση σε τρόφιμα στη Λιβύη καθίσταται όλο και πιο δύσκολη, εν μέσω πληροφοριών ότι έχουν σημειωθεί εκθετικές αυξήσεις των τιμών τους λόγω της κλιμακούμενης σύρραξης, προειδοποίησε σήμερα το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Επισιτισμού (WFP) του ΟΗΕ.

"Το WFP ανησυχεί για την πρόσβαση σε τρόφιμα μέσα στη Λιβύη", ανέφερε ο διεθνής οργανισμός, επικαλούμενος έρευνα που έγινε σε πρόσφυγες που έχουν καταφύγει σε καταυλισμό στη μεθόριο
Τυνησίας-Λιβύης.

Ο οργανισμός, που εδρεύει στη Ρώμη, ανέφερε ότι συνέλεξε πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η τιμή του αλευριού στη Λιβύη έχει υπερδιπλασιαστεί, η τιμή του ρυζιού έχει αυξηθεί 88% και πάνω, ενώ η τιμή του φυτικού λαδιού έχει αυξηθεί 58% και η τιμή του ψωμιού 110%.

Ανέφερε ακόμα ότι το 95% των καταστημάτων στις πόλεις Ζαουίγια, Μιζουράτα και Σύρτη --όπου σημειώνεται μεγάλο μέρος των μαχών ανάμεσα στις δυνάμεις που είναι πιστές στο συνταγματάρχη Μουάμαρ Καντάφι και τους εξεγερμένους-- είναι κλειστά.

Το WFP ανέφερε ότι αυξάνει την προμήθεια τροφίμων για τους πεινασμένους πρόσφυγες που περνούν τα σύνορα της Λιβύης.

Ως σήμερα, το WFP έχει επίσης μεταφέρει πάνω από 1.500 τόνους τροφίμων στην ανατολική Λιβύη και έχει ετοιμάσει πάνω από 6.000 τόνους ακόμα ως προμήθειες εκτάκτου ανάγκης.
Keywords
Τυχαία Θέματα