Η Ομπρί θέλει έξοδο από την πυρηνική ενέργεια

Η ηγέτης του γαλλικού σοσιαλιστικού κόμματος Μαρτίν Ομπρί δήλωσε ότι "προσωπικά" τάσσεται υπέρ της εξόδου από τα πυρηνικά, αναγνωρίζοντας ότι υπήρξε μια "συζήτηση" στο εσωτερικό του κόμματός του.

"Αυτή είναι μια συζήτηση ανάμεσα σε εκείνους που διάκεινται ευνοϊκά στην ιδέα ότι η πυρηνική ενέργεια είναι μέρος της ανεξαρτησίας μας, μια καθαρότερη ενέργεια, και τους άλλους που έχουν προωθήσει την ιδέα ότι θα πρέπει να περάσουμε σε βιώσιμες πηγές ενέργειες", παραδέχτηκε η Ομπρί σε συνέντευξη Τύπου σχετικά με το σοσιαλιστικό πρόγραμμα για τις προεδρικές εκλογές
της άνοιξης του 2012.

"Σήμερα, η συζήτηση αυτή συνεχίζεται. Υπάρχει μια θέση που ομόφωνα υιοθετήσαμε γνωρίζοντας ότι ορισμένοι, συμπεριλαμβανομένου και εμού, εκτιμούν ότι πρέπει να προχωρήσουμε περισσότερο," συνέχισε η πρώτη γραμματέας του PS.

"Προσωπικά, νομίζω ότι θα πρέπει να φύγουμε από την πυρηνική ενέργεια και το επαναλαμβάνω", τόνισε η Ομπρί.

Η Γαλλία έχει το δεύτερο "πάρκο" πυρηνικών μονάδων στον κόσμο και εξασφαλίζει από αυτές το 75% της ηλεκτρικής της ενέργειας.

Η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει έναν έλεγχο στους 58 σε λειτουργία αντιδραστήρες της σε 19 σταθμούς, μετά το δυστύχημα στην ιαπωνική μονάδα της Φουκουσίμα.

Οκτώ στους δέκα Γάλλους (83%) θέλουν τα επόμενα είκοσι ή τριάντα χρόνια, η Γαλλία να μειώσει σημαντικά το μερίδιο της πυρηνικής ενέργειας υπέρ άλλων μορφών ενέργειας, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση του IFOP.
Keywords
Τυχαία Θέματα