Η εξομολόγηση ενος (πρώην)υφυπουργού πως ήταν "στα τέσσερα" μπροστά στον Τόμσεν!

Νίκος Νικολόπουλος (πρώην υφυπουργός Εργασίας): Επαναδιαπραγματευτήκαμε με την τρόϊκα «στα τέσσερα»!
Συγκλονιστική η εξομολόγηση του πρώην υφυπουργού Εργασίας για το πως εννοούσε ως μέλος της κυβέρνησης την...επαναδιαπραγμάτευση του "μνημονίου" και εξηγεί γιατί πανικόβλητος τα παράτησε όλα μέσα σε μερικές ημέρες και...κρύφθηκε για να «καταγγέλει»(εκ τους ασφαλούς)!! Και ίσως η περίπτωση του να ειναι χαρακτηριστική για το είδος του "πολιτικού προσωπικού" που η χώρα διαθέτει στη λεγόμενη "μεταπολίτευση"(γιατί μας έρχεται ως γνωστόν απο το...παρελθόν το συγκεκριμένο "άνθος" - που θυμήθηκε τώρα την...εντολή να είναι στα...τεσσερα)!
Ο κ. Νικολόπουλος σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΡΤ της Πάτρας (σχετικό απόσπασμα κυκλοφορεί σε διαφορα Blog) προέβη στην "εξομολόγηση της χρονιάς"(που μόνο στον παπά σου λες). Ο πρώην υφυπουργός προέβη στην (τηλεοπτική) εξομολόγηση αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση του υπουργείου Εργασίας(που μετείχε ως...υφυπουργός) με την τρόϊκα για τα εργασιακά θέματα και ειδικότερα για τις συλλογικές συμβάσεις. Σε συζήτηση που είχε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας με τον πρωθυπουργό προκειμένου να πάρουν οδηγίες για το πώς θα χειριστούν τα κρίσιμα θέματα, εκείνα στα οποία πίεζε η τρόϊκα(και εξήγησε τι κατάλαβε εκείνος απο τη συζήτηση).
Αρχικά όλοι ήταν σύμφωνοι ότι θα ακολουθήσουν την απόφαση των τριών αρχηγών που προέβλεπε την ισχύ των συλλογικών διαπραγματεύσεων. Παρόλα αυτά ο κ. Νικολόπουλος ζήτησε όπως λέει τώρα να έχει και την προσωπική οδηγία του πρωθυπουργού για το τι θα κάνουν εαν η τρόϊκα επιμείνει στην κατάργησή τους. Όπως εξομολογήθηκε ο κ. Νικολόπουλος, όταν ρώτησε σχετικά πως θα διαπραγματευτούμε αν επιμείνει η τρόϊκα, ισχυρίζεται οτι άκουσε τη φράση «στα τέσσερα». Ο παρουσιαστής της εκπομπής και ο μετέχων στη συζήτηση Κωστής Αϊβαλιώτης έμειναν άναυδοι απο την...εξομολόγηση του πατρινού πολιτικού. Ο Αϊβαλιώτης - σε ρόλο...εξομολογητή παπά - έκανε οτι δεν πίστευε στα αυτιά του και ξαναρώτησε δύο ή τρεις φορές τον κ. Νικολόπουλο για να σιγουρευτεί, για να πάρει την απάντηση οτι άκουσε «να διαπραγματευτούμε στα τέσσερα».
Τα ...ευτράπελα εως ανησυχητκά γελοία για το επίπεδο του πολιτικού προσωπικού που φθάνουν να...αρπάξουν υπουργικές καρέκλες - αντι να τους πάρουν με τις...καρέκλες - δεν σταμάτησαν εκεί: Ο "στα τέσσερα" Νικολόπουλος (κατα δήλωση του) συνέχισε απτόητος:
Οταν ο Τόμσεν ρώτησε τον υπουργό Γιάννη Βρούτση να του πει ποια είναι η θέση του υπουργείου για το επίμαχο θέμα. Ο υπουργός απάντησε σύμφωνα με τα αυτιά του Νικολόπουλου (που ήταν "στα τέσσερα") ότι η θέση του υπουργείου είναι αντίστοιχη με τη συμφωνία των τριών αρχηγών. Ο Τόμσεν - σύμφωνα με τον "στα τέσσερα" Νιοκολόπουλο- παρατήρησε ότι η συμφωνία των τριών αρχηγών είναι αντίθετη με όσα έχει υπογράψει η Ελλάδα και αποτελούν μνημονιακή της υποχρέωση και ζήτησε να πληροφορηθεί προσωπικά τη θέση του υπουργού!! (για τον "στα τέσσερα" υφυπουργό δεν χρειαζόταν να ρωτήσει γιατί τον...εβλεπε προφανώς). Η απάντηση του κ. Βρούτση, που άφησε εμβρόντητο (κατά Νικολόπουλο) τον υπεύθυνο από το ΔΝΤ, ήταν ότι για μας πάνω απ΄ όλα είναι οι υποχρεώσεις μας που απορρέουν από το μνημόνιο. Ο εμβρόντητος Τόμσεν ρώτησε τον υπουργό αν κατάλαβε τι ακριβώς τον ρώτησε κι εκείνος χωρίς χρονοτριβή επανέλαβε την απάντησή του και μάλιστα ρώτησε, με τη σειρά του τον Δανό, αν εκείνος κατάλαβε την απάντηση, την οποία και ανέφερε για τρίτη φορά. Τότε, κατά την περιγραφή του "στα τέσσεσρα" Νικολόπουλου - ο Τόμσεν που δεν είχε συνέλθει ακόμα από το σοκ της αιφνίδιας αλλαγής της θέσης του υπουργού (από τη συμφωνία των αρχηγών στις προβλέψεις του μνημονίου) απευθύνθηκε στον κ. Βρούτση και σχολίασε με τρόπο που δεν περιποιεί τιμή για την «επαναδιαπραγμάτευση στα τέσσερα». Προφανώς οταν έφυγε ο Τόμσεν σηκώθηκε απο "τα τέσσσερα" ο Νικολόπουλος και θυμήθηκε σήμερα να μας κάνει την...εξομολόγη του. Δεν μας είπε εαν ο Τόμσεν και η παρέα του προχώρησαν και σε...πράξεις.

Σχόλιο: Το όλο περιστατικό είναι άναξιο λόγου και σχολιασμού. Το αν το αναφέρουμε εδώ έχει ενα και μόνο λόγο και αξια, Για να δείξει πόσο λίγοι, εως απελπιστικα επικίνδυνοι, είναι άνθρωποι που χρίζονται αίφνης "υπουργοί, υφυπουργοί,γραμματείς και πρόεδροι" σε κρίσιμες θέσεις ενω σε οποιαδήποτε ιδιωτική επιχείρηση δεν θα έφθαναν ούτε μεχρι το...ασανσερ να μπούνε μέσα. Δυστυχώς, οι κομματικοί αφισοκολητές,χειροκροτητες,αυλοκόλακες και γυμνοσάλιαγκες βλέπουν ως...λάφυρο το κράτος και τις κρατικές θέσεις και τον κρατικό προϋπολογισμό ως...πορτοφόλι τους. Για να μην αναφερθούμε στους "υπουργούς και υφυπουργούς" που διορίζει "η επιχειρηματική ελιτ" για...πάρτη της. Ε, Παπακωνσταντίνου; Σε πέταξαν σαν στημένη λεμονοκουπα καημενε...
Σχόλιο ΙΙ: Αντώνη Σαμαρά, το παράδειγμα της γελοιότητας των λεγομένων Νικολόπουλου, ας είναι ενα ακόμη...μάθημα.
Keywords
Τυχαία Θέματα