Αιτημα προσωρινης πτωχευσης απο την '' αγαπητος γαστρονομια α.ε '' ...

20:36 6/1/2013 - Πηγή: Fimotro
ΝΕΟ ''ΚΑΝΟΝΙ'' ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ...
Η κρίση σαρώνει, οι επιχειρήσεις κλείνουν η μία μετά την άλλη. Ακόμα και μεγάλες εταιρείες με μεγάλους τζίρους, μακροχρόνια ιστορία...
και μεγάλη φήμη, καταρρέουν κυριολεκτικά σα χάρτινοι πύργοι !
To νέο κανόνι στην αγορά είναι γεγονός και αφορά στην πασίγνωστη αλυσίδα ζαχαροπλαστείων με την επωνυμία ''Αγαπητός Γαστρονομία ΑΕ''. Σύμφωνα με την εφημερίδα ''Έθνος'', η εταιρεία κατέθεσε αίτηση προσωρινής πτώχευσης.
Ειδικότερα κατέθεσε αίτηση στο Πρωτοδικείο για να περιληφθεί σε σχέδιο Πτώχευσης και Υποβολής σχεδίου Ανασυγκρότησης στο πλαίσιο του άρθρου 107 του Πτωχευτικού Κώδικα (Ν. 3588/2007). Αυτό το άρθρο διαφέρει από το γνωστό άρθρο 99.
Η ''Αγαπητός Γαστρονομία ΑΕ που απασχολεί πάνω από 100 εργαζόμενους βρίσκεται τώρα σε καθεστώς προσωρινής προστασίας από την αναγκαστική εκτέλεση αποφάσεων και απαιτήσεων εις βάρος της.
Η εταιρεία,έχοντας φτάσει πια σε οριστική οικονομική αδυναμία, έχοντας εξαντλήσει τα ίδια κεφάλαια της και μπροστά στον κίνδυνο αναγκαστικής εκποίησης παραγωγικών περιουσιακών στοιχείων, ζήτησε την προστασία του δικαστηρίου, σχετικά με τη ρύθμιση των υποχρεώσεων της προς τις τράπεζες, το Δημόσιο και τους προμηθευτές, προκειμένου να υλοποιήσει ένα σχέδιο αναδιοργάνωσης που θα την καταστήσει βιώσιμη και θα την κρατήσει στην αγορά.
Να σημειωθεί ότι η '' Αγαπητός Γαστρονομία ΑΕ '' έρχεται να προστεθεί στη λίστα με τις εταιρείες που έχουν ήδη υπαχθεί ή έχουν καταθέσει σχετικό αίτημα στο άρθρο 99 μέσα στο τελευταίο έτος. Αυτές είναι η γαλακτοβιομηχανία ΑΓΝΟ, η αλυσίδα καταστημάτων FOKAS, οι NEOSET, SATO, IMPERIO, ALSINCO, RIDENCO, LAK του Λάκη Γαβαλά, EXPERT HELLAS, ELITE, LEO BURNETT PUBLICIS, ALTER, η εταιρεία Μπάμπης Βωβός και άλλες.
Keywords
Τυχαία Θέματα