Η Μ. Δαμανάκη ενημέρωσε τον Δ. Χριστόφια

Από τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια, έγινε δεκτή η Ελληνίδα Επίτροπος Θαλάσσιων Υποθέσεων και Αλιείας στην ΕΕ, Μαρία Δαμανάκη, η οποία πραγματοποιεί επίσκεψη στην Κύπρο, και τον ενημέρωσε για θέματα του χαρτοφυλακίου της.

Σε δηλώσεις της, μετά τη συνάντηση, η κ. Δαμανάκη τόνισε ότι στο επίκεντρο των συζητήσεων που είχε με την κυπριακή κυβέρνηση βρίσκεται η έγκαιρη προετοιμασία της κυπριακής προεδρίας στην ΕΕ, το β' εξάμηνο του 2012.

"Στόχος μας είναι η κυπριακή προεδρία να είναι μια ευρωπαϊκή προεδρία, με όλο το νόημα της λέξης. Να είναι δηλαδή, ουσιαστική, αποτελεσματική και να δώσει συγκεκριμένες λύσεις σε προβλήματα που χρονίζουν. Τουλάχιστον για τα θέματα του χαρτοφυλακίου μου, νομίζω ότι αυτό μπορώ να το υποσχεθώ", δήλωσε η Ευρωπαία Επίτροπος.

Βρισκόμαστε, επεσήμανε η κ. Δαμανάκη, στο κέντρο της προσπάθειας που γίνεται για τη μεταρρύθμιση της αλιευτικής πολιτικής για να εξασφαλιστεί η αειφορία του περιβάλλοντος αλλά και η κοινωνική αειφορία, ώστε οι ψαράδες και ιδιαίτερα οι παράκτιοι να έχουν μέλλον.

Επίσης, ανέφερε ότι τα θέματα της θαλάσσιας πολιτικής αποκτούν ιδιαίτερη πολιτική βαρύτητα, εξαιτίας της δύσκολης κατάστασης που βρίσκεται η Μεσόγειος σήμερα, που όμως δίνει ευκαιρίες για να έχουμε γαλάζια οικονομική ανάπτυξη, αξιοποίηση του θαλάσσιου δυναμικού και καλή συνεργασία όλων των λαών προς όφελος όλων.

Η Ελληνίδα Επίτροπος χαρακτήρισε τη συνεργασία της με την κυπριακή κυβέρνηση εξαιρετικά ικανοποιητική και επεσήμανε πως "τα ευρωπαϊκά κονδύλια, τουλάχιστον των υπηρεσιών μου, μπορώ να πω με σιγουριά ότι πιάνουν τόπο".

Η κ. Δαμανάκη συναντήθηκε με τον Κύπριο υπουργό Εξωτερικών, Μάρκο Κυπριανού, αλλά και με φορείς και οργανώσεις της αλιείας και των Κύπριων ψαράδων.
Keywords
Τυχαία Θέματα