forBIDDEN city

Το Χοροθέατρο Ήρος 'Αγγελος παρουσιάζει την Τετάρτη, 25 Μαΐου 2011 στις 20:00 στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β. & Μ. Θεοχαράκη, το χοροθεατρικό δρώμενο “The forBIDDEN city”. Ένα αγόρι και ένα κορίτσι βιώνουν τους ήχους, τα χρώματα και την ποίηση σε ένα δρώμενο εμπνευσμένο από την τρέχουσα έκθεση του κινέζου ζωγράφου, Jiang Guofang, στους εκθεσιακούς χώρους του Ιδρύματος Β. & Μ. Θεοχαράκη προσκαλώντας το κοινό σε μία διαδραστική περιήγηση.

Η παράσταση διαρκεί μισή περίπου ώρα και η είσοδος είναι ελεύθερη για το
κοινό. Στην διάρκεια του έργου ακούγονται αποσπάσματα από ποιήματα Κινέζων ποιητών.

Η σκηνική σύλληψη, η χορογραφία και η μουσική επιμέλεια είναι του Πέτρο Γάλλια.

Παράλληλα, στο Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης, στις 7 το απόγευμα παρουσιάζεται η χορευτική παράσταση “On Ice”. Το έργο αφηγείται την ιστορία της εξέλιξης του ανθρώπου και πρόκειται για μία προβολή του ανθρώπινου είδους μέσα από τα χαρακτηριστικά των πολιτισμών που ο ίδιος ανέπτυξε και τελικά κατέρρευσαν. Η εγκατάσταση που δημιουργήθηκε για το πρότζεκτ αυτό στηρίζει την άποψη πως η ισορροπία που υπάρχει ανάμεσα στον άνθρωπο και την φύση είναι ευαίσθητη και συγχρόνως υποδηλώνει την αυταπάτη του ανθρώπου ως κυρίαρχου πάνω στην φύση και το χρόνο. Η κατασκευή αποτελείται από μία μεταλλική βάση και ένα κομμάτι πάγου πάνω στο οποίο οι ερμηνευτές- ένας άνδρας και μία γυναίκα- καλούνται να αφηγηθούν την ιστορία του “κοινωνικού” τους φύλου και τους ρόλους που έχουν υιοθετήσει ή υποστεί κατά την διάρκεια της εξέλιξης των πολιτισμών του ανθρώπινου γένους.

Οι παραστάσεις πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του 10ου Φεστιβάλ Ελλήνων Χορογράφων όπως και του Athens Dance Week. To Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων είναι χορηγός επικοινωνίας του Φεστιβάλ.
Keywords
Τυχαία Θέματα