Η Κύπρος «δεν σεναριολογεί»

Η κυπριακή κυβέρνηση αρνήθηκε να σχολιάσει πληροφορίες που φέρουν τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ να προωθεί πολυμερή διάσκεψη για το Κυπριακό στη συνάντηση με τον πρόεδρο Χριστόφια και τον τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Ερογλου, στη Γενεύη στις 7 Ιουλίου.

Ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρίστος Χριστοφίδης δήλωσε ότι η κυβέρνηση "δεν σεναριολογεί". Πρόσθεσε ότι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας προετοιμάζεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και αξιοποιεί τα δεδομένα στον ευρύτερο διεθνή και ευρωπαϊκό χώρο.

Στόχος, είπε ο κ. Χριστοφίδης, είναι να δημιουργηθούν οι συνθήκες που θα επιτρέψουν να προχωρήσουν οι συνομιλίες προς την κατεύθυνση συμφωνημένης συνολικής λύσης του Κυπριακού.

Στο μεταξύ, ο Ντερβίς Εροβλου δήλωσε ότι η συνάντηση της 7ης Ιουλίου στη Γενεύη μπορεί να είναι η τελευταία. Όπως είπε, τα αιτήματα των δύο πλευρών είναι δεδομένα και στη συνάντηση αυτή θα ξεκαθαρίσουν συγκεκριμένα ζητήματα. Ανέφερε ότι δεν υπάρχουν συγκλίσεις στα κεφάλαια της Διακυβέρνησης, του Περιουσιακού και των Εγγυήσεων, ενώ είναι πιθανό να υπάρξει συμφωνία στα θέματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Οικονομίας. Ισχυρίστηκε, εξ άλλου, ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά επιθυμεί συνέχιση της κυπριακής Δημοκρατίας και ενσωμάτωση της τουρκοκυπριακής κοινότητας, ενώ επιδίωξή του είναι μια νέα συνεταιρική Δημοκρατία.
Keywords
Τυχαία Θέματα