Πληροφορίες για νεκρούς στη Συρία

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν σήμερα όταν οι συριακές δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν πυρ εναντίον διαδηλωτών στην πόλη Ντούμα, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες και ακτιβιστές.

Μία πηγή του Γαλλικού Πρακτορείου ανέφερε ότι είδε τέσσερα πτώματα αλλά ενδέχεται να υπάρχουν άλλοι έξι νεκροί. Το Γερμανικό Πρακτορείο, επικαλούμενο έναν ακτιβιστή με το όνομα Χάντι, μετέδωσε ότι έγιναν ταραχές σε δύο πόλεις, στην Ντούμα και την Ντεράα, και οι νεκροί είναι συνολικά
δώδεκα. Ωστόσο νωρίτερα, το επίσημο συριακό πρακτορείο είχε αναφέρει μεν ότι οργανώθηκε διαδήλωση στην Ντεράα, χωρίς όμως να σημειωθούν επεισόδια.

Στην Ντούμα, μετά την προσευχή της Παρασκευής οι διαδηλωτές βγήκαν από το τζαμί και άρχισαν να εκτοξεύουν πέτρες εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας που απάντησαν ανοίγοντας πυρ.

Οι αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι εκτός από τους νεκρούς και τους τραυματίες, δεκάδες άνθρωποι συνελήφθησαν.

Στην Ντεράα χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν έξω από το δικαστικό μέγαρο φωνάζοντας συνθήματα όπως "Εθνική ενότητα" και "Καλύτερα ο θάνατος παρά ο εξευτελισμός".

Επίσης, στην πόλη Μπανιάς, 280 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Δαμασκού, περίπου χίλιοι άνθρωποι διαδήλωσαν ειρηνικά. Σε ανακοίνωσή τους, 18 θρησκευτικοί ηγέτες της πόλης δηλώνουν ότι στηρίζουν "τα αιτήματα του λαού για μεταρρυθμίσεις, ελευθερία, την άρση του καθεστώτος έκτακτης ανάγκης και το δικαίωμα να διαδηλώνουν ελεύθερα".
Keywords
Τυχαία Θέματα