Επικρίσεις δέχεται ο πρίγκιπας Λορέν

Επικρίσεις δέχεται ο πρίγκιπας Λοράν του Βελγίου μετά τα άρθρα που δημοσιεύθηκαν στον Τύπο της χώρας σύμφωνα με τα οποία ο πρίγκιπας πραγματοποίησε νωρίτερα αυτό το μήνα ταξίδι στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό παρότι η κυβέρνηση της χώρας του είχε ζητήσει να μην το κάνει.

Η επίσκεψη διοργανώθηκε από το ίδρυμα Global Renewable Energy and Conservation Trust του οποίου πρόεδρος είναι ο πρίγκιπας Λορέν.

Ο πρωθυπουργός Ιβ Λετέρμ είχε ζητήσει από το νεότερο γιο του βασιλιά Αλβέρτου του Β' να αναβάλει αυτό το "πολιτικά επικίνδυνο" ταξίδι ενόψει των προεδρικών εκλογών που αναμένεται να διεξαχθούν το Νοέμβριο στο Κονγκό, σύμφωνα με τη βελγική εφημερίδα La Libre Belgique.

Στο πλαίσιο αυτής της επίσκεψης ο πρίγκιπας θα είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του Κονγκό Τζόζεφ Καμπίλα, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα.

Αξιωματούχοι του γραφείου του πρωθυπουργού, που θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, είχαν δηλώσει ότι η αναβολή της επίσκεψης του πρίγκιπα Λορέν θα ήταν δικαιολογημένη δεδομένου ότι δεν είχε λάβει έγκριση από την βελγική κυβέρνηση ή το παλάτι κι έτσι δεν είχαν γίνει οι απαραίτητες προετοιμασίες.

Όμως ο Πιερ Λεγκρό, δικηγόρος του ιδρύματος και μέλος της αποστολής που ταξίδεψε στο Κονγκό με τον πρίγκιπα Λορέν, ισχυρίστηκε ότι ο πρίγκιπας συμμετείχε στο ταξίδι ως απλός πολίτης.

"Φυσικά στη συνέχεια δεν έκρυψε την ταυτότητά του, όμως δεν μπορούμε να τον εμποδίσουμε να εργάζεται", δήλωσε ο Λεγκρό , όπως μετέδωσε το πρακτορείο Belga, ενώ αρνήθηκε να πει αν ο πρίγκιπας συναντήθηκε με "υψηλόβαθμα πολιτικά πρόσωπα του Κονγκό".

Ο πρίγκιπας Λορέν, τον οποίο η εφημερίδα La Libre Belgique χαρακτήρισε το μαύρο πρόβατο της βασιλικής οικογένειας, είχε δεχθεί επικρίσεις στο παρελθόν μετά τις κατηγορίες ότι είχε χρησιμοποιήσει παράνομη χρηματοδότηση για να ανακαινίσει την έπαυλή του.
Keywords
Τυχαία Θέματα