Κάνει "ελιγμούς" για να κερδίσει χρόνο

Η αντιπολίτευση της Υεμένης κατηγόρησε τον πρόεδρο Άλι Αμπντάλα Σάλεχ ότι κάνει "ελιγμούς" για να διατηρηθεί στην εξουσία και επανέλαβε την απαίτησή της να αποχωρήσει αμέσως από την εξουσία.

Αυτές οι κατηγορίες εναντίον του Σάλεχ, που βρίσκεται στην εξουσία εδώ και 32 χρόνια, διατυπώθηκαν την ώρα που οι διαδηλωτές που πραγματοποιούν κινητοποιήσεις στο κέντρο της πρωτεύουσας Σαναά δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν.

Παρόλα αυτά επεσήμαναν ότι δεν είναι έτοιμοι να πραγματοποιήσουν πορεία προς το προεδρικό μέγαρο την Παρασκευή 1η Απριλίου, όπως είχαν σχεδιάσει αρχικά.

"Ο πρόεδρος Σάλεχ πολλαπλασιάζει συνεχώς τους ελιγμούς, τις ανώφελες προτάσεις και εφαρμόζει δοκιμαστικά μέτρα για να μετρήσει την αντίδραση της κοινής γνώμης", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος της κοινοβουλευτικής αντιπολίτευσης Μοχάμαντ αλ Κάχταν.

Στις 25 Μαρτίου ο Σάλεχ επανέλαβε ότι είναι έτοιμος να μεταβιβάσει την εξουσία σε έναν διάδοχο ο οποίος θα επιλεχθεί στο πλαίσιο μίας εκλογικής διαδικασίας που θα διεξαχθεί πριν το τέλος της χρονιάς.

Αυτή η πρόταση δεν είχε γίνει δεκτή από την αντιπολίτευση και τους διαδηλωτές οι οποίοι ζητούν την άμεση αποχώρηση του Σάλεχ.
Keywords
Τυχαία Θέματα