Αρνούνται να δώσουν άδεια παραμονής σε Παλαιστίνιο

Ο επίσκοπος της Αγγλικανικής Εκκλησίας στην Ιερουσαλήμ, που είναι Παλαιστίνιος, έχει εμπλακεί σε δικαστική διαμάχη με τις ισραηλινές αρχές λόγω της άρνησής τους να παρατείνουν την άδεια παραμονής του στη χώρα.

Αξιωματούχος της Αγγλικανικής Εκκλησίας είπε ότι το υπουργείο Εσωτερικών του Ισραήλ, σε επιστολή του προς τον επίσκοπο Σουχέιλ Νταουάνι, τον κατηγορεί για καταχρηστικές κτηματομεσιτικές συναλλαγές εκ μέρους της εκκλησίας και της Παλαιστινιακής Αρχής. Ο επίσκοπος αρνείται τις κατηγορίες, ενώ η εκπρόσωπος του υπουργείου απέφυγε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο, επικαλούμενη την επικείμενη
δικάσιμο της υπόθεσης.

Ο Νταουάνι εξελέγη επίσκοπος της Ιερουσαλήμ το 2007. Καθώς δεν είναι Ισραηλινός, χρειαζόταν να του χορηγηθεί προσωρινή άδεια παραμονής, κάτι που έγινε το 2008 και το 2009, όχι όμως και πέρσι. Ο Νταουάνι γεννήθηκε στη Νάμπλους της Δυτικής Όχθης και ζει με την οικογένειά του στην Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Ο εκκλησιαστικός αξιωματούχος που μίλησε στο πρακτορείο Ρόιτερς ζητώντας να τηρηθεί η ανωνυμία του είπε ότι η εκκλησία έχει προσφύγει σε ισραηλινό δικαστήριο ζητώντας από το υπουργείο Εσωτερικών να δώσει άδεια παραμονής στον Νταουάνι. Το αίτημα θα εκδικαστεί στις 18 Μαΐου.

Το Συμβούλιο Θρησκευτικών Ιδρυμάτων των Αγίων Τόπων, που εκπροσωπεί εβραίους, μουσουλμάνους και χριστιανούς, εξέδωσε ανακοίνωση εκφράζοντας την ανησυχία του για την περίπτωση του Νταουάνι και κάλεσε τις αρχές "να βρουν μια λύση χωρίς καθυστέρηση". Επίσης, η Αγγλικανική Επισκοπή της Ιερουσαλήμ προσέφυγε στον πρόεδρο και τον πρωθυπουργό του Ισραήλ αλλά και σε ανώτατους πολιτικούς και εκκλησιαστικούς αξιωματούχους στις ΗΠΑ και τη Βρετανία, ζητώντας την παρέμβασή τους.
Keywords
Τυχαία Θέματα