Ενώνονται οι Ρώσοι υπερεθνικιστές

Ρωσικές εξτρεμιστικές οργανώσεις δημιούργησαν έναν ευρύ συνασπισμό με την ονομασία "Οι Ρώσοι" για να συσπειρώσουν τις υπερθενικιστικές δυνάμεις και εξετάζουν τώρα το ενδεχόμενο να δημιουργήσουν ένα πολιτικό κόμμα, δήλωσε σήμερα ένας από τους ηγέτες τους, ο Ντμίτρι Ντεμούσκιν.

"Δεν αποκλείω να εργασθούμε για τη δημιουργία ενός πολιτικού κόμματος", δήλωσε προς το Γαλλικό Πρακτορείο ο Ντμίτρι Ντεμούσκιν, πρώην επικεφαλής της Σλαβικής Ένωσης και του Κινήματος Εναντίον της Λαθραίας Μετανάστευσης, που έχουν απαγορευθεί από τις αρχές για εξτρεμισμό και εθνικοσοσιαλιστική προπαγάνδα.

Ο Ντεμούσκιν δεν ήταν σε θέση να διευκρινίσει τον αριθμό των μελών της νέας οργάνωσης, όμως υποστήριξε ότι ποτέ στο παρελθόν δεν υπήρξε ένωση τέτοιου εύρους η οποία να "ομιλεί εξ ονόματος όλων των Ρώσων".

Ο συνασπισμός "Οι Ρώσοι" αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι ο κύριος στόχος του είναι "ο σχηματισμός μιας εθνικιστικής κυβέρνησης".

Η Ρωσία γνώρισε ένα κύμα εθνικιστικών διαδηλώσεων και ξενοφοβικών συγκρούσεων στα τέλη του 2010, που ξέσπασαν από το φόνο ενός νεαρού ρώσου οπαδού ποδοσφαιρικής ομάδας σε συμπλοκή στη Μόσχα με Καυκάσιους.

Οι ρώσοι υπερθνικιστές έχουν όλο και περισσότερους συμπαθώντες στη Ρωσία, σύμφωνα με μια έκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα τον περασμένο Μάρτιο από τη μη κυβερνητική οργάνωση Σόβα.

Οι ρατσιστικές επιθέσεις, που έχουν κυρίως στόχους Καυκάσιους ή ανθρώπους από τις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες της κεντρικής Ασίας, προκαλούν δεκάδες θύματα κάθε χρόνο στη Ρωσία.
Keywords
Τυχαία Θέματα