"Εκκαθαριστικές επιχειρήσεις" στην Αιθιοπία

100 ΝΕΚΡΟΙ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ
Στην Αιθιοπία, κυβερνητικά στρατεύματα έχουν σκοτώσει περισσότερους από 100 ανθρώπους, ανάμεσά τους έναν υπάλληλο του ΟΗΕ, στη διάρκεια μιας πενθήμερης επιχείρησης (10-15 Μαΐου) μέσα στο έδαφος της επαρχίας Όγκαντεν --όπου υπάρχουν κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου, και το σομαλικό στοιχείο πλειοψηφεί--, κατήγγειλε μια οργάνωση.

Η επαρχία του Όγκαντεν αγωνίζεται γιά την ανεξαρτησία της από το 1984. Η μεγαλύτερη αυτονομιστική οργάνωση είναι το Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο του Όγκαντεν (ONLF).

Σύμφωνα με το ONLF, ο κυβερνητικός στρατός της Αιθιοπίας συνέπραξε με ένοπλους που υπακούουν στην τοπική κυβέρνηση για την εξόντωση των 100 ανθρώπων κι ανάμεσά τους του υπαλλήλου του ΟΗΕ --οδηγός το επάγγελμα, συνεργαζόταν με το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Επισιτισμού-- κι επίσης καταγγέλλει ότι, οι εκκαθαριστικές αυτές επιχειρήσεις "συνεχίζονται".

Στο μεταξύ, δύο υπάλληλοι του ΟΗΕ, που συνεργάζονταν με τον οδηγό που σκοτώθηκε, φέρονται "αγνοούμενοι".

Η Αντίς Αμπέμπα δεν προέβη σε κανέναν σχολιασμό των εκκαθαριστικών αυτών επιχειρήσεων των ενόπλων δυνάμεών της. Όσον αφορά παρόμοιες με τις ανωτέρω καταγγελίες από το ONLF αναφέρεται, πάγια, σε "ανεδαφική προπαγάνδα".
Keywords
Τυχαία Θέματα