ΔΕΗ: Κατασκευή δύο μεγάλων έργων στα Σκόπια

Η ΔΕΗ περιλαμβάνεται μεταξύ των δέκα εταιριών που επιλέχθηκαν για την τελική φάση του διαγωνισμού για την κατασκευή δύο μεγάλων υδροηλεκτρικών έργων στην ΠΓΔΜ. Όπως ανακοίνωσαν σήμερα στα Σκόπια ο εκ των αντιπροέδρων της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ, Βλάντιμιρ Πέσεβσκι και ο υπουργός Οικονομίας, Φάτμιρ Μπεσίμι, συνολικά 16 εταιρίες
εξέφρασαν ενδιαφέρον για την κατασκευή του έργου. Από αυτές, οι δέκα πληρούν τα κριτήρια του διαγωνισμού και έχουν προθεσμία μέχρι τις 29 Ιουλίου για να υποβάλουν τις προσφορές τους.

Μεταξύ των δέκα εταιριών που πέρασαν στην τελική φάση του διαγωνισμού περιλαμβάνονται εταιρίες και κοινοπραξίες από την Ιταλία, την Αυστρία, τη Βρετανία, την Τσεχία, την Ισλανδία, την Κίνα και τη Νότια Κορέα.

Πρόκειται για τα υδροηλεκτρικά έργα Τσέμπρεν και Γκάλιστε, η κατασκευή των οποίων αναμένεται να κοστίσει 600-700 εκατ. ευρώ. Στο έργο θα συμμετάσχει και η κρατική εταιρία ηλεκτρισμού της ΠΓΔΜ, “ELEM”, μέσω της υδροηλεκτρικής μονάδας “HEC Tikves”.

Οι κ.κ. Πέσεβσκι και Μπεσίμι εξέφρασαν την ικανοποίηση της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ για το αυξημένο ενδιαφέρον σχετικά με την κατασκευή των δύο αυτών υδροηλεκτρικών έργων και σημείωσαν ότι πρόκειται για την μεγαλύτερη ενεργειακή μονάδα στη χώρα.
Keywords
Τυχαία Θέματα