Ενισχύει την παρουσία της στη Ρωσία η Marfin

Τη σύναψη συμφωνίας για την εξαγορά του υπολοίπου 49,96% της ρωσικής θυγατρικής της, OJSC- Holding, μητρικής εταιρείας της OOO Rosslysky Promylshlenny Bank (Rosprombank) και της OOO RPB-Leasing έναντι τιμήματος €51,6 εκ. ανακοίνωσε η Marfin Popular Bank.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, η MPB ήταν η πρώτη κυπριακή τράπεζα
που εδραίωσε την παρουσία της στη Ρωσική Ομοσπονδία το Δεκέμβριο του 2007 με την απόκτηση του 50,04% της OJSC RPB-Holding, μητρικής εταιρείας της Rosprombank.

Η σημερινή συναλλαγή αυξάνει τη συμμετοχή της MPB στη Rosprombank σε 99,927% μέσω της απόκτησης του 100% των μετοχών της OJSC RPB-Holding.

Η Rosprombank ιδρύθηκε το 1995 και με βάση τη Μόσχα εξυπηρετεί πελάτες στη Ρωσική Ομοσπονδία μέσω 27 καταστημάτων και σημείων πώλησης. Η τράπεζα επικεντρώνεται στην παροχή τραπεζικών προϊόντων και υπηρεσιών σε εγχώριες και διεθνείς μεγάλες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Η ολοκλήρωση της συναλλαγής, αναφέρεται, αναμένεται να πραγματοποιηθεί κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2011 υπό την αίρεση όλων των κανονιστικών εγκρίσεων από τις αρμόδιες αρχές της Κύπρου και της Ρωσικής Ομοσπονδίας

Όπως τονίζει η MPB, η συναλλαγή, «αποτελεί σημαντικό ορόσημο προς την επίτευξη των στρατηγικών στόχων της MPB για την περαιτέρω ενίσχυση της διαδικασίας ενοποίησης των διεθνών δραστηριοτήτων της MPB και τη μεγιστοποίηση της λειτουργικής αποδοτικότητας. Επιπλέον, τονίζεται, είναι ευθυγραμμισμένη με τη στρατηγική του Ομίλου που αφορά στην ενδυνάμωση της τοπικής παρουσίας του σε σημαντικές αναδυόμενες ευρωπαϊκές αγορές. Αυτό, συνεχίζει η ανακοίνωση, «θα επιτρέψει στην τράπεζα, εκμεταλλευόμενη την ταχέως αναπτυσσόμενη βάση πελατών της διεθνούς τραπεζικής, να αξιοποιήσει ένα αυξανόμενο μερίδιο των παγκόσμιων συναλλακτικών ροών».
Keywords
Τυχαία Θέματα