«Χαρακτήρισα και χαρακτηρίζω τη στάση του Προέδρου της ΝΔ παράδοξη, αντιφατική, βλαπτική για τα συμφέροντα της χώρας...»

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, σχολιάζοντας ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας, έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις: «Ο κ. Σαμαράς επιμένει να κινδυνολογεί και να επενδύει στην καταστροφή της χώρας χρησιμοποιώντας κατά τρόπο προκλητικά δημαγωγικό έναν ελληνικό όρο που έχει επινοήσει, προκειμένου να μεταφράσει έναν τεχνικό χρηματοοικονομικό όρο και συμπεριφέρεται λες και η Κυβέρνηση επιδιώκει, επιθυμεί ή
έχει συμφωνήσει μία λύση που μπορεί να χαρακτηριστεί αρνητικά, έστω και προσωρινά, από τους οίκους αξιολόγησης.Αν έμπαινε στον κόπο να διαβάσει, χωρίς να παραποιεί, τα όσα έχω πει, θα μπορούσε να βοηθήσει την εθνική αυτή προσπάθεια. Απορίας άξιο, όμως, είναι κάτι άλλο: Γιατί ο κ. Σαμαράς κόπτεται τόσο πολύ υπέρ των συμφερόντων των ιδιωτών, δηλαδή του διεθνούς τραπεζικού συστήματος και δεν θέλει να επωμιστούν οι ιδιώτες ένα μέρος τους βάρους του χρέους, παρότι ιστορικά έχουν κερδίσει τόσο πολύ από την διαχείρισή του;Τι είναι αυτό που τον ενοχλεί όταν ξέρει ότι υπάρχουν υπό διαπραγμάτευση σχήματα που διασφαλίζουν τη συμμετοχή των ιδιωτών στο βάρος του χρέους χωρίς κινδύνους και επισφάλειες για την Ελλάδα;Οφείλει μία απάντηση στους πολίτες ο κ. Σαμαράς για το θέμα αυτό.****Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος έκανε επίσης την ακόλουθη δήλωση:«Θεωρώ ιδιαίτερα ενοχλητικές για εμένα προσωπικά και για το επίπεδο του δημοσίου βίου στο οποίο πιστεύω δημοσιογραφικές πληροφορίες –βασιζόμενες προφανώς σε κακές πηγές- πως δήθεν χαρακτήρισα ως «παρανοϊκή» τη στάση του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Οι δηλώσεις μου καταγράφονται, μεταδίδονται και απομαγνητοφωνούνται και είναι προφανές ότι τέτοια δήλωση δεν υπάρχει.Δεν θα χρησιμοποιούσα, άλλωστε ποτέ έναν τέτοιο όρο για να χαρακτηρίσω μία πολιτική επιλογή και μάλιστα του κ. Σαμαρά. Δεν αρμόζει στις πεποιθήσεις και την αισθητική μου. Χαρακτήρισα και χαρακτηρίζω τη στάση του Προέδρου της ΝΔ παράδοξη, αντιφατική, βλαπτική για τα συμφέροντα της χώρας κατά τη διάρκεια μιας τόσο κρίσιμης διαπραγμάτευσης. Άλλωστε, η στάση του κ. Σαμαρά είναι προϊόν ενός ορθολογικού πολιτικού σχεδιασμού που κινείται όμως στο επίπεδο του κομματικού συμφέροντος».
Keywords
Τυχαία Θέματα