Απορρίφθηκε η βελτιωμένη προσφορά

Απορρίφθηκε -από την αρμόδια επιτροπή για την ιδιωτικοποίηση της Telekom Srbija- η βελτιωμένη προσφορά που κατέθεσε η εταιρεία Telekom Austria για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου (51%) της σερβικής, τηλεπικοινωνιακής εταιρείας Telekom Srbija.

Ο επικεφαλής της επιτροπής, Βουκ Ντιόκοβιτς δήλωσε πως, η απόρριψη της προσφοράς, ύψους 1,1 δισ. ευρώ από την αυστριακή εταιρεία, δεν θα επηρεάσει τον κρατικό προϋπολογισμό.

Ο κ. Ντιόκοβιτς, που κατέχει τη θέση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών της Σερβίας, τόνισε πως, σύντομα αναμένεται η κυβέρνηση να εξετάσει την αρνητική - για την Telekom Austria- απόφαση της επιτροπής και να κλείσει τη διαδικασία.

Η επιτροπή απέρριψε την προσφορά της Telekom Austria και κάλεσε τη σερβική κυβέρνηση να πράξει το ίδιο, διότι - όπως είπε ο κ. Ντιόκοβιτς - το ποσό του 1,1 δισεκατομμυρίου ευρώ, είναι μικρότερη από το 1,4 δισ. ευρώ που ορίστηκε ως κατώτατο τίμημα για την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου της τηλεπικοινωνιακής εταιρείας.

Άλλωστε, από τη σερβική κυβέρνηση κατέστη σαφές ότι η Telekom Srbija δεν πρόκειται να πωληθεί σε τιμή μικρότερη του 1,4 δισ. ευρώ.
Keywords
Τυχαία Θέματα