Πρόβλεψη για ανάπτυξη στο Μαυροβούνιο

Ρυθμό οικονομικής ανάπτυξης 3,2% προβλέπει, για το 2011, η κυβέρνηση του Μαυροβουνίου, με βάση τις τρέχουσες εξελίξεις στο μακροοικονομικό "πεδίο". Σε ανακοίνωση της κυβέρνησης υπογραμμίζεται ότι, ο ρυθμός οικονομικής ανάπτυξης θα διαμορφωθεί στο 3,5% την περίοδο 2012-2014 και στο 4% το 2015.

Ο υπουργός Οικονομίας του Μαυροβουνίου, Μίλοραντ Κάτνιτς επισήμανε πως, σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα, η οικονομική ανάπτυξη απαιτεί ένα υψηλό επίπεδο εισροής άμεσων ξένων επενδύσεων και υλοποίησης επιμέρους δράσεων, που θα έχουν ως αποτέλεσμα την ανάπτυξη της παραγωγικότητας, αλλά και την ενίσχυση της
ανταγωνιστικότητας του ιδιωτικού τομέα.

Βέβαια, μια άλλη βασική προϋπόθεση για την ανάπτυξη της οικονομίας, τόνισε ο υπουργός, είναι η μείωση και συγκράτηση των δημοσίων δαπανών σε επιτρεπόμενα, για την επίτευξη του στόχου της ανάπτυξης, επίπεδα.

Στους στόχους του μεσοπρόθεσμου προγράμματος της κυβέρνησης για την ανάπτυξη της οικονομίας είναι το έλλειμμα του προϋπολογισμού να διαμορφωθεί, το 2012, σε επίπεδα κάτω του 1% του ΑΕΠ, καθώς και να υπάρξει εξισορρόπηση του προϋπολογισμού.
Keywords
Τυχαία Θέματα