Αποκάλυψη

Στον ιστορικό χώρο του Σπηλαίου της Αποκάλυψης, στην Πάτμο
Με το παρόν σας παρουσιάζουμε την υλοποίηση ενός ενδιαφέροντος πολιτιστικού γεγονότος. Φέτος το καλοκαίρι οι επισκέπτες της Πάτμου θα μπορούν να ζήσουν μια ιδιαίτερη εμπειρία. Ο Πάτμιος μη-κερδοσκοπικός οργανισμός “Τέχνη” θα παρουσιάσει για πρώτη φορά τη θεατροποιημένη απόδοση του βιβλίου της Αποκάλυψης, στον ιστορικό χώρο του Σπηλαίου του Ιωάννη.

Η Αποκάλυψη, καταληκτήριο κείμενο της Βίβλου, έχει ως κείμενο διεθνή ακτινοβολία
και σημαντική ιστορική αξία και έχει παγκοσμίως συνδεθεί άρρηκτα με την ιστορία της Πάτμου.
Η πραγματοποίηση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Πάτμου καθώς και του Δήμου Αθηναίων ενώ σημαντική κρίνεται η συμπαράσταση της πνευματικής ηγεσίας (Ι.Μ Πάτμου) η οποία έχει εξαιρετικά δώσει άδεια υλοποίησης του συγκεκριμένου γεγονότος στον χώρο του σπηλαίου.

Η σκηνοθεσία ανήκει στους σημαντικούς Γερμανούς σκηνοθέτες Barbara Hoffman και Till Sterzenbach.
Σε δήλωση της σκηνοθέτιδας αναφέρεται: “...Οπωσδήποτε τη ραχοκοκαλιά του διατρέχει ο αέναος πόλεμος καλού – κακού. Πέραν αυτού όμως επιλέξαμε να εστιάσουμε και να διακινδυνεύσουμε σκηνικές αναφορές στην αγωνία του σημερινού ανθρώπου να ερμηνεύσει σύγχρονα κοινωνικά και φυσικά φαινόμενα μέσα από τον προφητικό λόγο του Ευαγγελιστή. Είναι τεράστια η πρόκληση που έχουμε θέσει στον εαυτό μας να δημιουργήσουμε εκείνη την μυστηριακή ατμόσφαιρα, τις εικόνες και τους ήχους που θα μεταδώσουν κατά το δυνατόν στον θεατή εν είδη παλμού κάτι από το μεγαλειώδη ρυθμό του κειμένου...”.

Αποσπάσματα του έργου θα είναι μεταφρασμένα σε 4 γλώσσες.
Επίσης, σχεδιάζεται πρωτότυπη μουσική σύνθεση (original music score) και περίτεχνα κοστούμια για τους 14 ηθοποιούς της παράστασης, ενώ τη διακριτική και ιδιαίτερα προσεγμένη σκηνογραφία επιμελείται ο Hans Hoffer, σκηνογράφος και καθηγητής της Σχολής Καλών Τεχνών της Βιέννης.
ΧΩΡΟΣ, ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ
Έχουν προγραμματιστεί πέντε παραστάσεις στα τέλη Ιουλίου (26-30 Ιουλίου) στον ιστορικό χώρο έξω από το Σπήλαιο όπου ο Ευαγγελιστής Ιωάννης συνέλαβε και συνέγραψε την Αποκάλυψη.

Βασική επιδίωξη είναι η ενσωμάτωση της παραγωγής στο πάγιο θερινό πολιτιστικό πρόγραμμα του νησιού.

Πρόκειται για ένα πολιτιστικό γεγονός που θα αποτελέσει αφορμή για πολύ κόσμο να επισκεφτεί την Πάτμο, ένα από τα πιο όμορφα νησιά του Αιγαίου.
”Τέχνη“ Θεατρική Εταιρία } Πάτμος
www.techni-patmos.gr
Γραφείο Τουρισμού Δήμου Πάτμου: (+30)2247031666

~ ♦ ~

Πληροφορίες - Τύπος:
[email protected]
(φωτογραφίες παρέχονται σε υψηλότερη ανάλυση)
Keywords
Τυχαία Θέματα