ΥΠΟΒΙΒΑΖΕΤΑΙ Ο ΗΡΑΚΛΗΣ, ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΤΗ ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ Ο ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

09:21 20/5/2011 - Πηγή: Fimotro
Κατήφεια και θρήνος στον Ηρακλή, πανηγυρισμοί στην Τρίπολη! Η πειθαρχική επιτροπή της Σούπερ Λίγκας αποφάσισε αργά το βράδυ της Πέμπτης τον υποβιβασμό του Ηρακλή στη Β' Εθνική, μετά την καταγγελία του Αστέρα Τρίπολης για πλαστή ασφαλιστική ενημερότητα...
του “Γηραιού”. Σύμφωνα με το σκεπτικό που δόθηκε στη δημοσιότητα λίγο πριν τα μεσάνυχτα, ο Ηρακλής υποβιβάζεται δια της
κατάληψης της τελευταίας θέσεις στον βαθμολογικό πίνακα της Λίγκας.Η ομάδα της Θεσσαλονίκης έχει το δικαίωμα να ασκήσει έφεση και η τελεσίδικη απόφαση αναμένεται μέχρι την επόμενη Τετάρτη, 25 Μαΐου. Πάντως, πλέον έχει άνοιξε ο δρόμος για την παραμονή στη Σούπερ Λίγκα του Αστέρα Τρίπολης, ο οποίος δικαιώθηκε για την καταγγελία που έκανε εις βάρος του "Γηραιού".
Με βάση το σκεπτικό της απόφασης της Σούπερ Λίγκας ο Ηρακλής καταλαμβάνει την 16η και τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα και υποβιβάζεται μαζί με τον Πανσερραϊκό (15η θέση) και τη Λάρισα (14η), ενώ ο Αστέρας Τρίπολης τερματίζει στην13η θέση. Αμέσως μόλις τελεσιδικήσει η απόφαση θα επικυρωθεί και η βαθμολογία.
Παράλληλα, η πρωτοβάθμια επιτροπή της Σούπερ Λίγκας επέβαλλε αποκλεισμό ενός έτους από τους αγωνιστικούς χώρους και ποινή 40.000 ευρώ στον πρόεδρο της ΠΑΕ Γιάννη Τάκη, έπειτα από την καταγγελία που έγινε από τον Αστέρα Τρίπολης (σ.σ. είχε καταγγείλει τόσο την ΠΑΕ Ηρακλής για πλαστογραφία όσο και τον Γιάννη Τάκη).
Ανακλήθηκαν οι μετεγγραφές του Ηρακλή
Το πρωί της Πέμπτης η επιτροπή ιδιότητας και μετεγγραφών της ΕΠΟ έκρινε ότι οι μετεγγραφές που έκανε ο Ηρακλής κατά την περίοδο του Ιανουαρίου είναι παράνομες, καθώς χρησιμοποίησε πλαστή ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα. Η απόφαση αυτή ενίσχυσε την καταγγελία που είχε κάνει ο Αστέρας Τρίπολης εις βάρος του Ηρακλή, με τους Αρκάδες τελικά να δικαιώνονται και τον «Γηραιό» να υποβιβάζεται στη Β’ Εθνική.
Η ανακοίνωση της επιτροπής ιδιότητας και μετεγγραφών της ΕΠΟ:
-Με την υπ΄ αριθμ. 669/2011 ομόφωνη απόφασή της ανακαλεί τα δελτία αθλητικής ιδιότητας των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών της ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ που εκδόθηκαν τη μετεγγραφική περίοδο Ιανουαρίου 2011, λόγω δόλιας έκδοσής τους, σύμφωνα με το άρθρο 34, παράγραφος 1γ του ΚΑΠ Επαγγελματικών Πρωταθλημάτων. Τα ανακαλούμενα δελτία είναι τα ακόλουθα:
1. Zerka Monsef (αριθμός δελτίου 1366962)
2. Witkoski Norbert (αριθμός δελτίου: 1366983)
3. Epalle Zoel (αριθμός δελτίου: 572008)
4. Kaita Haruna Sani (αριθμός δελτίου: 1367301)
5. Robles Javier Sebastian (αριθμός δελτίου: 1366961)
6. Mahop Ngwat (αριθμός δελτίου: 1366963)
Επιβάλλει στην ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ χρηματική ποινή ύψους πενήντα χιλιάδων (50.000) ευρώ, σύμφωνα με το άρθρο 34, παράγραφος 1γ του ΚΑΠ Επαγγελματικών Πρωταθλημάτων.
Αποστέλλει το φάκελο της υπόθεσης στα αρμόδια όργανα.
Keywords
Τυχαία Θέματα