Απάντηση ΑΚΕΛ για την οικονομία

Για κινδυνολογία, η οποία προκαλεί ζημιά στην οικονομία και την αγορά, κατηγόρησε τον αναπληρωτή πρόεδρο του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου και τον αντιπρόεδρο του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλου ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΚΕΛ Σταύρος Ευαγόρου, σχολιάζοντας δηλώσεις τους για το εσωτερικό έγγραφο του Υπουργείου Οικονομικών, που κάνει λόγο για απόκλιση από τους οικονομικούς στόχους για το 2011.

Ο κ. Ευαγόρου δήλωσε το απόγευμα ότι οι κύριοι Νεοφύτου και Παπαδόπουλος "έσπευσαν να βγάλουν
βιαστικά συμπεράσματα από ένα εσωτερικό έγγραφο το οποίο είχε και ακραία σενάρια, το οποίο ετοίμασαν τεχνοκράτες, δεν υιοθετήθηκε από τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου και δεν έφτασε καν στον Υπουργό Οικονομικών".

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΚΕΛ ανέφερε ότι όπως δήλωσε νωρίτερα και ο ίδιος ο Υπουργός Οικονομικών εκείνο που πρέπει να αναμένουμε είναι τις επιδόσεις του έτους. Πρόσθεσε ότι κάποιες δαπάνες που έπρεπε να καταβληθούν, όπως πχ. η στήριξη των Κυπριακών Αερογραμμών, επηρεάζουν τα δημόσια οικονομικά όμως είναι, όπως υπέδειξε, δαπάνες μη επαναλαμβανόμενες.

Ο κ. Ευαγόρου είπε επίσης ότι ο υπουργός Οικονομικών έχει διαβεβαιώσει ότι οι δείκτες της κυπριακής οικονομίας θα βρίσκονται εντός των καθορισμένων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στόχων.
Keywords
Τυχαία Θέματα