Αντιδράσεις για το "μισθολογικό ψαλίδι"

Κύμα αντιδράσεων σε πολλές επαγγελματικές τάξεις έχουν προκαλέσει τα σχέδια περικοπών στα ειδικά μισθολόγια. Ενστολοι, δικαστικοί, πανεπιστημιακοί αλλά και νοσοκομειακοί γιατροί δεν εμφανίζονται πρόθυμοι να υποστούν νέες μειώσεις στις αποδοχές τους και προχωρούν σε δυναμικές κινητοποιήσεις.

Πανελλήνια πανδικαστική συγκέντρωση θα πραγματοποιήσουν στις 12.30 μ.μ. στον Αρειο Πάγο δικαστές και εισαγγελείς. Παράλληλα, έχει αποφασιστεί την πρώτη μέρα του νέου δικαστικού έτους, στις 17 Σεπτεμβρίου, να πραγματοποιηθούν πανδικαστικές συγκεντρώσεις (12.30 μ.μ.) στην Αθήνα,
στη Θεσσαλονίκη και σε όλες τις εφετειακές έδρες της χώρας, με ταυτόχρονη διακοπή των συνεδριάσεων.

Σε στάση εργασίας από τις 11 το πρωί μέχρι το τέλος του ωραρίου προχωρούν οι νοσοκομειακοί γιατροί. Στις 11.30 θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στο Σύνταγμα έξω από το υπουργείο Οικονομικών και διάβημα διαμαρτυρίας στον υπουργό Γιάννη Στουρνάρα.

Για εικόνα εξαθλίωσης στα δημόσια νοσοκομεία έκανε λόγο χθες στον τ/σ ΣΚΑΙ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας ΟΕΝΓΕ , Δημήτρης Βαρνάβας, καταγγέλλοντας ότι «έχουν ξεμείνει από υλικά» και ότι το προσωπικό είναι «ελάχιστο και εξαθλιωμένο».

«Έχουμε χάσει 40% από τις αποδοχές μας και ο κ. Στουρνάρας μιλάει για άλλο 10%», υπογράμμισε ο κ. Βαρνάβας και πρόσθεσε ότι υπάρχουν γιατροί που δεν έχουν πληρωθεί τις εφημερίες από τον περασμένο Ιούλιο.

Αύριο οι ένστολοι πραγματοποιούν πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο, ενώ οι πανεπιστημιακοί την Τρίτη στις 8 το βράδυ θα κάνουν συγκέντρωση στην Πλατεία Συντάγματος.

Αύριο οι ένστολοι πραγματοποιούν πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο στις 17.30. Με ανοιχτή επιστολή προς τους βουλευτές όλων των κομμάτων, με τίτλο «Προστατέψτε μας», οι συνδικαλιστικές Ομοσπονδίες Αστυνομικών, Λιμενικών και Πυροσβεστών τους καλούν να καταψηφίσουν τις περικοπές στα μισθολόγιά τους.

«Δεν είμαστε προνομιούχοι κρατικοί υπάλληλοι. Εργαζόμαστε με ακατάστατα ωράρια σε Υπηρεσίες που λειτουργούν 24 ώρες το 24ωρο, συνήθως χωρίς τήρηση του ωραρίου εργασίας, χωρίς ουσιαστική αποζημίωση για τη νυχτερινή εργασία κ.λπ., και γι' αυτό προβάλλουμε μια δίκαιη λύση με την ψήφιση ενός άλλου μισθολογίου που θα λαμβάνει πραγματικά υπόψη του τις ανάγκες των ενστόλων για μια αξιοπρεπή επαγγελματική πορεία και διαβίωση», αναφέρουν μεταξύ άλλων.

Οι πανεπιστημιακοί την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου στις 8 το βράδυ θα συγκεντρωθούν στην Πλατεία Συντάγματος. Την ίδια ημέρα θα συνεδριάσει η ΠΟΣΔΕΠ για να εξετάσει και να προτείνει τη μορφή και τη διάρκεια των κινητοποιήσεων. Με φόντο τις επικείμενες περικοπές στις αποδοχές των πανεπιστημιακών συνεδριάζουν σήμερα και οι πρυτάνεις.
Keywords
Τυχαία Θέματα