...δεν τίθεται τέτοιο θέμα

Το ΠΑΣΟΚ αντιδρά έντονα στην επιχειρούμενη, από την τρόϊκα, νέα αλλαγή στις εργασιακές σχέσεις, που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την μετατροπή του πενθημέρου εργασίας σε εξαήμερο.
Η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, σε σχετική δήλωσή της τονίζει ότι τέτοια θέματα δεν είναι καν προς συζήτηση και προσθέτει ότι η Ελλάδα
δεν είναι τριτοκοσμική χώρα κι αν η τρόϊκα έχει αντίθετη γνώμη, τότε «βρίσκεται εκτός των ορίων της εντολής της».
Υπενθυμίζεται ότι τα θέματα αυτά τέθηκαν σε ηλεκτρονικό μήνυμα που εστάλη από την τρόϊκα στο υπουργείο Εργασίας. Από την κυβέρνηση δεν υπήρξε καμία επίσημη αντίδραση. Από πηγές του υπουργείου Εργασίας, μόνο υπήρξε μια «χαλαρή» αντίδραση, σύμφωνα με την οποία «προς το παρόν δεν τίθεται τέτοιο θέμα».
Η δήλωση της κ. Γεννηματά έχει ως εξής:
«Το ΠΑΣΟΚ έχει κατ’ επανάληψη τονίσει ότι οι εργασιακές σχέσεις πρέπει να επιστρέψουν στο επίπεδο που ορίζει το ευρωπαϊκό κοινοτικό δίκαιο.
Οι εκπρόσωποι της τρόικας πρέπει να καταλάβουν ότι ο ελληνικός λαός έχει κάνει μια τεράστια προσπάθεια. Προσπάθεια που δεν έχει γίνει σε καμία άλλη χώρα και που πρέπει να αναγνωριστεί.
Αν η τρόικα νομίζει ότι η Ελλάδα είναι τριτοκοσμική χώρα και ότι οι πολίτες της αντέχουν και άλλη πίεση, τότε βρίσκεται εκτός των ορίων της εντολής της.
Ως εκ τούτου τα θέματα αυτά δεν είναι καν προς συζήτηση».
Keywords
Τυχαία Θέματα