Ανεβαίνουν οι συσπειρώσεις στην Κύπρο

Δέκα ημέρες πριν από τις βουλευτικές εκλογές της 22ας Μαΐου, τα μεγάλα κόμματα παρουσιάζουν αυξημένη συσπείρωση των οπαδών τους, καθώς μειώνεται το ποσοστό των αναποφάσιστων. Σύμφωνα με κυλιόμενη δημοσκόπηση της «Σημερινής» και του Sigmalive, ο Δημοκρατικός Συναγερμός προηγείται ελαφρά του ΑΚΕΛ,
με τα ποσοστά των δύο κομμάτων να βρίσκονται στο 29,3% και 28,4% αντίστοιχα. Η ψαλίδα μεταξύ των δύο κομμάτων μειώθηκε ελαφρώς από την προηγούμενη δημοσκόπηση.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται το ΔΗΚΟ με 11,9% και ακολουθούν η ΕΔΕΚ με 6,6%, το Ευρωπαϊκό Κόμμα με 3,4% και οι Οικολόγοι με 2,6%. Στην παράσταση νίκης, το 47% των ερωτηθέντων απάντησε ότι πρώτο κόμμα θα είναι ο ΔΗΣΥ και το 26% το ΑΚΕΛ.

Το ποσοστό των αναποφάσιστων έχει περιορισθεί στο 7,1%, ενώ το 71% των ψηφοφόρων δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν, το 17% ότι μάλλον θα ψηφίσουν και το 6% ότι σίγουρα δεν θα ψηφίσουν.

Ένας στους δύο ερωτηθέντες απάντησε ότι θα ψηφίσει το κόμμα, που υποστηρίζει παραδοσιακά. Παρά το γεγονός ότι στην προεκλογική εκστρατεία κυριαρχούν τα θέματα της οικονομίας, το 27% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι θα ψηφίσουν με βάση τις θέσεις των κομμάτων στο κυπριακό πρόβλημα και μόνο το 16% απάντησαν ότι θα ψηφίσουν με βάση τις θέσεις για την οικονομία.
Keywords
Τυχαία Θέματα