Σαμαράς - Ζάππειο 2: Η πλήρης πρόταση της ΝΔ για την οικονομία

Την επανεκκίνηση της οικονομίας, την αλλαγή του αναπτυξιακού μοντέλου και την επαναδιαπραγμάτευση των όρων του μνημονίου προέταξε κατά την παρουσίαση της πρότασής του για την έξοδο από την κρίση ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, εξηγώντας ότι ως επανεκκίνηση εννοεί ένα δημιουργικό σοκ. Διευκρίνισε ότι δεν αλλάζει τη θέση του στο θέμα της συναίνεσης που ζητά η κυβέρνηση,
ότι «συναίνεση σε λάθος πολιτική είναι έγκλημα» και αναφέρθηκε στις πρόωρες εκλογές λέγοντας ότι «καλοδεχούμενες αν τις κάνουν». Ο κ. Σαμαράς ξεκίνησε την ομιλία του με αναφορά στον θάνατο του 44τράχρονου και εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση. «Μηδενική ανοχή σε αποτρόπαια φαινόμενα όπως η προχθεσινή δολοφονία του 44τράχρονου» ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι « προστασία της ζωής και της περιουσίας προηγείται της οικονομίας».

Συνεχίζοντας στα οικονομικά είπε ότι «είναι παραλυτικό και επικίνδυνο το χρέος» και πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση ενοχοποιεί τον εαυτό της».

Έκανε αναδρομή στα γεγονότα προκειμένου να υποστηρίξει ότι η κυβέρνηση προετοίμασε την προσφυγή στο ΔΝΤ και δεν διαπραγματεύτηκε τους όρους του μνημονίου.

"Μπορούμε να βγούμε από την κρίση και να γίνουμε καλύτεροι χωρίς επιστροφή στην εξαρτημένη ευημερία. Σας καλώ να ξορκίσουμε μαζί τα φαντάσματα του λαϊκισμού και μοιρολατρίας» είπε στα συγκεντρωμένα στελέχη και πρόσθεσε ότι προτείνει ένα «συμβόλαιο αυτοπεποίθησης και αξιοπρέπειας», ανέφερε.


Επτά βήματα επανεκκίνησης
O κ. Σαμαράς ανέπτυξε επτά βήματα για την επανεκκίνηση της οικονομίας

Πρώτον μείωση των φορολογικών συντελεστών: Πρότεινε συντελεστή κερδών 15% για όλες τις εταιρίες και φορολόγηση στα μερίσματα 15% από 25 που είναι σήμερα. Ο ανώτατος συντελεστής φορολογίας εισοδήματος αρχικά από το 45% θα υποχωρήσει στο 40% και μέσα σε τρία χρόνια δεν θα ξεπερνά το 30%. Ο ΦΠΑ από 23 σε 19% για την υψηλή κατηγορία, από 13 σε 9% στη μεσαία, ενώ για τις τουριστικές επιχειρήσεις στο 4,5%. Για τα καύσιμα είπε ότι θα αφαιρεθεί σε δύο χρόνια ο επιπλέον ειδικός φόρος που μπήκε επί ΠΑΣΟΚ.

Προέταξε τη μείωση των εργοδοτικών εισφορών κατά 25% κατά το παράδειγμα της Ιρλανδίας, αλλά με δρακόντειες ποινές για τη μαύρη εργασία και σταδιακή κατάργηση των φόρων υπέρ τρίτων.

Δεύτερο βήμα η τακτοποίηση των εκκρεμοτήτων του παρελθόντος: Κατάργηση του πόθεν έσχες κατοικίας, όχι άλλη αύξηση στις αντικειμενικές αξίες και κατάργηση του «πόθεν έσχες» με εξαίρεση των πολιτικών. Επανέφερε την πρότασή του να εξεταστεί το «πόθεν έσχες» όσων διατέλεσαν υπουργοί από το 1974 μέχρι σήμερα.

Τρίτο βήμα η γενικότερη μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος με καθιέρωση απλού και σταθερού συστήματος με κωδικοποίηση των διατάξεων και αυστηρές ποινές για όσους φοροδιαφεύγουν.

Τέταρτο βήμα η νομιμοποίηση των αυθαιρέτων, με ταυτόχρονη αεροφωτογράφηση όλης της Ελλάδας και απαγόρευση δια ροπάλου της αυθαίρετης δόμησης.

Πέμπτο βήμα θα εξοφληθούν οι εκκ
Keywords
Τυχαία Θέματα