"Αμεση μείωση των ασφαλιστικών εισφορών"

Η μείωση των εισφορών θα συμβάλλει ώστε να ελαττωθεί η εισφοροαποφυγή προς τον ΟΑΕΕ και θα οδηγήσει σε αληθινή ανάκαμψη των εσόδων του, ανέφερε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εμπορικών Αντιπροσώπων και Διανομέων Αθηνών Ι. Παπαγεωργάκης, κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του συνδέσμου, συμπληρώνοντας ότι, ''αφού ο Διοικητής του ΟΑΕΕ, κ. Βουδούρης, διατείνεται ότι στρατηγική του είναι να σταματήσει τις
γενιές των νέων οφειλετών, ας προχωρήσει σε μια πράξη που πραγματικά θα ελαφρώσει τους ασφαλισμένους στον οργανισμό''.

Ο κ. Παπαγεωργάκης ανέφερε ότι η δημοσιονομική κρίση έχει προκαλέσει ανησυχητικά τεράστιες διαστάσεις στη μείωση της επιχειρηματικής δραστηριότητας και η αδυναμία των επιχειρηματιών να καλύψουν τις ασφαλιστικές υποχρεώσεις τους προς τα ασφαλιστικά ταμεία, και ιδίως προς τον ΟΑΕΕ, προκαλεί μεγάλες ελλείψεις στις ταμειακές ροές των οργανισμών και αναγκαίες δανειοδοτήσεις για την πληρωμή των συντάξεων.

Επισήμανε για μια φορά ακόμη, ότι περίπου 300.000 ασφαλισμένοι έμποροι-επαγγελματίες αδυνατούν να καταβάλουν τις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις για μεγάλο χρονικό διάστημα και η παρούσα ρύθμιση των δόσεων δεν είναι πρόσφορη, καθώς η οικονομική αδυναμία των επιχειρήσεων γιγαντώνεται όσο η κρίση συνεχίζεται.

Εκτιμά ότι απαιτείται ελαστικότερος διακανονισμός (μικρότερη μηνιαία δόση και χωρίς τοκογλυφικό επιτόκιο). Ως εκ τούτου, ζητείται άμεση μείωση των ασφαλιστικών εισφορών όλων των ασφαλισμένων - εμπόρων, βιοτεχνών και λοιπών επαγγελματιών - στον ΟΑΕΕ, τουλάχιστον κατά 35%, ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους προς αυτόν.
Keywords
Τυχαία Θέματα