O «Ελληνικός Κόσμος» συμμετέχει στη Διεθνή Ημέρα Μουσείων

To Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» συμμετέχει και φέτος στον εορτασμό της Διεθνούς Hμέρας Μουσείων. Στο πλαίσιο αυτό, την Τετάρτη 18 Μαΐου, ο «Ελληνικός Κόσμος» θα λειτουργεί από τις 09:00 έως τις 20:00.

Θα ισχύει ελεύθερη είσοδος στις εκθέσεις "Υπάρχει σε όλα λύση; Ταξίδι στον Κόσμο των Αρχαίων Ελληνικών Μαθηματικών", "Συνάντηση στην Αρχαία Αγορά" και "Ιστορίες νομισμάτων - Αφηγήσεις πόλεων" (14:00-20:00) καθώς και στη "Διαδραστική περιήγηση στην Αρχαία Αγορά" στη "Θόλο" (προβολή των 18:00).

Παράλληλα, θα
πραγματοποιηθεί ομιλία του ιστορικού κ. Μιχάλη Βαρλά με θέμα: "Μνήμη και Μαρτυρία στην Ψηφιακή Εποχή. Το έργο μας για την οικογενειακή μνήμη των προσφύγων", στο "ΘΕΑΤΡΟΝ" στις 19:00. Ο κ. Βαρλάς είναι Υπεύθυνος του Τμήματος Γενεαλογίας και Προφορικής Ιστορίας του ΙΜΕ.

Από το 1997 το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού ενισχύει την ιστορική και οικογενειακή μνήμη των Ελλήνων μέσα από τα προγράμματα "Γενεαλογίες", "Μαρτυρίες" και "Ιστορία μου", που περιλαμβάνουν τρεις μεγάλες ψηφιακές συλλογές με οικογενειακά στοιχεία, αυτοβιογραφικές συνεντεύξεις και ψηφιοποιημένα τεκμήρια, δείγματα των οποίων έχουν ήδη δημοσιευτεί στο Διαδίκτυο.
Keywords
Τυχαία Θέματα