64 οι πρώην υπουργοί που ο στρατός του Ισραήλ έχει συλλάβει!

Ο ισραηλινός στρατός συνέλαβε τον βουλευτή της οργάνωσης Χαμάς, Νιζάρ Ραμαντάν, που διερχόταν από σημείο όπου γίνεται οδικός έλεγχος στη Δυτική Οχθη, κοντά στη Ραμάλα, ανέφερε μιλώντας στο Γαλλικό πρακτορείο άλλος βουλευτής της Χαμάς, συνοδός του του συλληφθέντος, μαζί με τον πρόεδρο του παλαιστινιακού κοινοβούλιου, Αζίζ Ντουεΐκ.

-- Επίσης, κρατήθηκαν προσωρινά από τους ισραηλινούς στρατιώτες στη Δυτική Οχθη
άλλοι τρείς βουλευτές της Χαμάς, που μετέβαιναν οδικώς στη Χεβρώνα, όπως δήλωσε ο ένας απ αυτούς μιλώντας στο Γαλλικό πρακτορείο, ο Μπάσεμ αλ Ζααρίρ.

--Επιπλέον, δύο βουλευτές της Χαμάς συνελήφθησαν πρόσφατα στη Δυτική Οχθη απ τους ισραηλινούς στρατιώτες ,πρόκειται για τους Αλί Ρουμανίν και τον Ισα αλ Τζααμπαρί, πρώην υπουργό.

Συνολικώς, το τελευταίο 8μηνο δέκα βουλευτές της Χαμάς έχουν συλληφθεί απ τον ισραηλινό στρατό, μετά τον περυσινό Οκτώβριο, αλλά και ένας πρώην υπουργός, στη διάρκεια του Ιανουαρίου φέτος. Ο πρώην υπουργός είχε στο μητρώο του ποινή κάθειρξης οκτώ ετών σε μία ισραηλινή φυλακή.

Μετά την απαγωγή και ομηρία του δεκανέα των τεθωρακισμένων, Γιλάντ Σάλιτ, τον Ιούνιο 2006 στη Λωρίδα της Γάζας που ελέγχεται από την Χαμάς ,στους 64 έφθασαν εως σήμερα οι βουλευτές-πρώην υπουργοί που έχουν συλληφθεί απ τον ισραηλινό στρατό μέσα στα Παλαιστινιακά εδάφη, όπως μετέδωσε απ την Χεβρώνα ο ανταποκριτής του Γαλλικού πρακτορείου.
Keywords
Τυχαία Θέματα