27ο Συνέδριο της Ελληνοαμερικανικής Ηγεσίας

Με τη συμμετοχή περίπου εκατό αντιπροσώπων από τις ΗΠΑ, τον Καναδά και τη Μεγάλη Βρετανία, ξεκινούν σήμερα στην Ουάσιγκτον οι τριήμερες εργασίες του 27ου ετήσιου Συνεδρίου της Ελληνοαμερικανικής Ηγεσίας για την Ελλάδα και την Κύπρο.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου, όπως αναφέρει η Greek
News, οι αντιπρόσωποι θα έχουν συναντήσεις με ανώτερους αξιωματούχους του Λευκού Οίκου και του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και περισσότερα από τριάντα επιφανή μέλη του Κογκρέσου, που ασχολούνται με θέματα εξωτερικής πολιτικής, ενόπλων δυνάμεων και προϋπολογισμού.

Την Κυπριακή κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει στο συνέδριο ο γενικός διευθυντής του υπουργείου Εξωτερικών, πρέσβης Νίκος Αιμιλίου. Τις εργασίες του συνεδρίου θα χαιρετίσουν, επίσης, οι πρέσβεις της Ελλάδας και της Κύπρου, στις ΗΠΑ, Βασίλης Κασκαρέλης και Παύλος Αναστασιάδης, αντίστοιχα, και παράγοντες της ελληνοαμερικανικής ηγεσίας.

Με ενδιαφέρον αναμένεται η ομιλία του Συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας του αντιπροέδρου Μπάιντεν, 'Αντονι Μλίκεν, καθώς και της υπεύθυνης του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για θέματα θρησκευτικής ελευθερίας, πρέσβης Σούζαν Τζόνσον-Κουκ. Το ίδιο βράδυ, στη δεξίωση που παραθέτει ο πρέσβης της Κύπρου, οι αντιπρόσωποι θα τιμήσουν τον πρέσβη Νίκο Αιμιλίου.

Στο επίσημο δείπνο του συνεδρίου, το βράδυ της Τετάρτης, θα τιμηθεί η ελληνο-αμερικανίδα πρέσβης στην Ουγγαρία, Ελένη Τσακόπουλου - Κουναλάκη και η πρόεδρος της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, Ιλιάνα Ρος - Λετίνεν.

Στο πλαίσιο των εργασιών του συνεδρίου, την Τετάρτη το πρωί στο Κογκρέσο, θα τιμηθούν οι γερουσιαστές Μπεν Κάρντιν και Ρόμπερτ Μενέντεζ, η γερουσιαστής Ολυμπία Σνόου, ο πρόεδρος της επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας Τζον Κέρι και ο γερουσιαστής Ρόμπερτ Κέισι.

Τέλος, την Πέμπτη το πρωί θα πραγματοποιηθεί συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με αντικείμενο τις σχέσεις Κύπρου-Ισραήλ, με κεντρικούς ομιλητές τον πρέσβη Νίκο Αιμιλίου και τον διευθυντή διεθνών σχέσεων της Αμερικανο-Εβραϊκής Επιτροπής (AJC) Τζέισον Ισάακσον.
Keywords
Τυχαία Θέματα