Μειωμένα έσοδα για την «Ολυμπία Οδό»

Μειωμένα έσοδα και ζημιά παρουσίασε για το 2010 η εταιρεία «Ολυμπία Οδός», δηλαδή ο γαλλο-ελληνικός επιχειρηματικός φορέας της κατασκευής του φερώνυμου αυτοκινητόδρομου. Σύμφωνα με τον ισολογισμό της, τα έσοδά της το περασμένο έτος υποχώρησαν σε 74,91 εκατ. ευρώ, από 82,68 εκατ. ευρώ το 2009, εμφανίζοντας έτσι μείωση κατά 9,4% σε ποσοστό και κατά 7,77 εκατ. ευρώ σε αξία.

Η «Ολυμπία Οδός», διευθύνων σύμβουλος της οποίας είναι ο Γεώργιος Δημητρίου, κατέγραψε ζημιά προ φόρων ενός εκατομμυρίου ευρώ.

Όπως αναφέρει στον ισολογισμό της, «βρίσκεται σε συζητήσεις με το Ελληνικό Δημόσιο, αναφορικά με την αναθεώρηση της σύμβασης παραχώρησης καθώς και με τους δανειστές της για τη χρηματοδότηση του έργου, που θα οδηγήσουν σε αναδιάρθρωση του εν λόγω έργου».

Για το λόγο αυτόν και προκειμένου «να ολοκληρωθεί επιτυχώς η αναδιάρθρωση που άρχισε το 2010», προβλέπει έκτακτα έξοδα ύψους τουλάχιστον 35 εκατ. ευρώ. Η αναδιάρθρωση αυτή, όπως αναφέρει, «κατέστη αναγκαία μετά την εφαρμογή των μέτρων λιτότητας από το Ελληνικό Δημόσιο, που έχουν ως αποτέλεσμα σημαντικά χαμηλότερα έσοδα από διόδια κατά τη διάρκεια της παραχώρησης».
Keywords
Τυχαία Θέματα