Βρήκε δότη νεφρού μέσω του Facebook!

03:01 4/1/2012 - Πηγή: 24wro

Οι περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν το Facebook ως εργαλείο για να έρθουν σε επαφή...

με φίλους, ή να ξεχαστούν παίζοντας παιχνίδια. Όχι όμως και ο Damon Brown, που μέσω της δημοφιλούς ιστοσελίδας βρήκε δότη νεφρού.

Ο 38χρονος Damon Brown από το Seattle, πατέρας δύο μικρών παιδιών, έψαχνε απεγνωσμένα για έναν δότη νεφρού με ομάδα αίματος Ο και απογοητευμένος από το σύστημα υγείας στράφηκε στο Facebook.

Άλλαξε
το όνομα του προφίλ του σε Damon «Kidney», δηλαδή νεφρό, και ήλπιζε ότι μέσω του δικτύου των φίλων του θα βρεθεί κάποιος πρόθυμος και συμβατός δότης.

Εν τέλει, μία φίλη της συζύγου του, η Jacqueline Ryall, η οποία ναι μεν γνώριζε την οικογένεια αλλά δεν συγκαταλεγόταν ανάμεσα στον στενό φιλικό κύκλο, προσφέρθηκε να βοηθήσει χαρίζοντας το νεφρό της.

«Στην πραγματικότητα δεν το έκανε για μένα, αλλά για τα παιδιά μου, που όπως είπε, δικαιούνται έναν πατέρα», σχολιάζει ο Damon Brown, που έχει προγραμματίσει την εγχείρηση μέσα στις επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με τον οργανισμό United Network for Organ Sharing για την δωρεά οργάνων, η ιστορία του 38χρονου πατέρα δεν είναι μοναδική, καθώς ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι απευθύνονται τελευταία στα social media για να επιλύσουν ακόμη και σοβαρά θέματα υγείας, όπως αυτό.

«Οι ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης είναι πια επέκταση της καθημερινής μας επικοινωνίας και γι' αυτό απευθύνονται πλέον και εκεί όταν δεν μπορούν να βρουν μόσχευμα μέσω της επίσημης λίστας αναμονής», αναφέρει εκπρόσωπος του οργανισμού UNOS.

O Damon Brown πάντως παραδέχεται πως αρχικά ντρεπόταν να ζητήσει δημόσια βοήθεια και μάλιστα μέσω του Facebook, ιδιαίτερα αφού είχε κρατήσει κρυφή την ασθένειά του από τους περισσότερους γνωστούς του.

mediagate.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα