Το παράνομο παρκάρισμα βάζει λουκέτο σε μαγαζιά

08:41 18/1/2012 - Πηγή: 24wro
Αν παρκάρετε παράνομα το αυτοκίνητό σας στο πεζοδρόμιο ενός νυχτερινού κέντρου στο...
οποίο σκοπεύετε να διασκεδάσετε, η «καμπάνα» δεν θα αφορά μόνο εσάς, αλλά και τον ιδιοκτήτη του ίδιου κέντρου, ή αντίστοιχα και του εστιατορίου ή του μπαρ που επιλέξατε.

Με δικαστική απόφαση απαγορεύεται η παράνομη στάθμευση στα πεζοδρόμια ακόμη και από τους πελάτες των νυχτερινών κέντρων, και μάλιστα ακόμη κι αν έχουν πληρώσει «παρκαδόρο» για το παρκάρισμα αυτό.... Επιπλέον, ως πράξη επιφέρει ποινή προσωρινού κλεισίματος και στα ίδια τα μαγαζιά.

Το θέμα προέκυψε έπειτα από επικύρωση της
αφαίρεσης άδειας λειτουργίας για 40 μέρες, εκ μέρους του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών, σε κεντρικό πολυτελές εστιατόριο των Αθηνών.

Όλα ξεκίνησαν το Νοέμβριο του 2010, όταν η Διεύθυνση Τροχαίας γνωστοποίησε στο Δήμο Αθηναίων ότι συνελήφθησαν από αστυνομικούς δύο άτομα τα οποία, έναντι αμοιβής, έπαιρναν τα κλειδιά των οχημάτων πελατών του εστιατορίου, προκειμένου να τα σταθμεύσουν πάνω στα πεζοδρόμια των γύρω χώρων από το κατάστημα.

Ο Δήμος Αθηναίων, τότε, αφαίρεσε την άδεια λειτουργίας του καταστήματος για 40 ημέρες, ωστόσο ο επιχειρηματίας που εκμεταλλευόταν το εστιατόριο προσέφυγε στο Διοικητικό Πρωτοδικείο ζητώντας να ανασταλεί η απόφαση του Δήμου.

Ο επιχειρηματίας υποστήριξε ότι είναι αντίθετη στο άρθρο 20 του Συντάγματος (που προβλέπει προηγούμενη ακρόαση πριν την επιβολή της ποινής), ότι εκδόθηκε κατά παράβαση της συνταγματικής αρχής της αναλογικότητας και της χρηστής διοίκησης, ενώ είναι αναιτιολόγητη και στηρίχθηκε σε εσφαλμένα πραγματικά περιστατικά.

Παράλληλα, τόνισε ότι το κλείσιμο του εστιατορίου θα του επιφέρει δυσχερώς επανορθώσιμη βλάβη, κι ότι θα υπάρξει οικονομικό πρόβλημα, καθώς δεν θα μπορεί να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του προς τους προμηθευτές του, τους υπαλλήλους, τους ασφαλιστικούς οργανισμούς, τον ιδιοκτήτη του καταστήματος (είναι ενοικιαζόμενο), τις τράπεζες κ.λ.π., κι ότι θα υπάρξει διαρροή της πελατείας του σε άλλα καταστήματα της περιοχής.

Οι διοικητικοί δικαστές απέρριψαν την αίτηση του επιχειρηματία που εκμεταλλευόταν το εστιατόριο, υποστηρίζοντας ότι οι λόγοι δημόσιου συμφέροντος υπερισχύουν της βλάβης που επικαλείται ο επιχειρηματίας και επιβάλλουν την άμεση εκτέλεση της προσβαλλόμενης απόφασης.
Keywords
Τυχαία Θέματα