Το ΝΑΤΟ δεν επιβεβαιώνει τα περί αποχώρησης Καντάφι

19:10 6/7/2011 - Πηγή: 24wro
Οι πληροφορίες που θέλουν τον ηγέτη της Λιβύης Μουαμάρ Καντάφι…
να αναζητεί συμφωνία αποχώρησης δεν επιβεβαιώνονται από το ΝΑΤΟ, σύμφωνα με δηλώσεις του γενικού γραμματέα της Συμμαχίας, Άντερς Φογκ Ράσμουσεν.
«Δεν έχω επιβεβαιωμένη πληροφορία, ότι ο Καντάφι εξετάζει το ενδεχόμενο να παραιτηθεί, αλλά είναι αρκετά σαφές ότι η τελική εξέλιξη πρέπει να είναι η αποχώρηση
του από την εξουσία», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Ράσμουσεν.
Ρωσική εφημερίδα επικαλούμενη μια υψηλού επιπέδου πηγή έγραψε ότι ο Καντάφι εξετάζει το ενδεχόμενο να παραιτηθεί, με την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει πολιτικός ρόλος για έναν από τους γιους του.
Παράλληλα, ο Ράσμουσεν ανακοίνωσε ότι αντιπροσωπεία του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου των εξεγερμένων θα γίνει δεκτή από την ολομέλεια στην έδρα της Συμμαχίας, στις 13 Ιουλίου.
Επίσης, ένα μέλος του Συμβουλίου θα συναντηθεί την επόμενη εβδομάδα με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ. «Πιθανώς» να έχει συνομιλίες και με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και με έναν ανώτερο αξιωματούχο της ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης, καθώς η επικεφαλής Κάθριν Άστον θα είναι απούσα.

newsbomb
Keywords
Τυχαία Θέματα