Τι θα ισχύσει για τη δημοσίευση ισολογισμών στον τύπο;

08:09 6/4/2012 - Πηγή: 24wro
Θολό παραμένει το τοπίο σχετικά με το θέμα της δημοσίευσης ισολογισμών στις εφημερίδες...
Κατά μία ερμηνεία του νόμου, η υποχρεωτική δημοσίευση των ισολογισμών των επιχειρήσεων σε μία οικονομική, σε μία οικονομική και σε μία τοπική εφημερίδα όπου δραστηριοποιείται η εταιρεία, καταργείται από την 1η Ιουλίου.

Στη Βουλή πάντως οι εισηγητές του και ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. ζήτησαν να υπάρξει
μεταβατικό διάστημα. "Μπορώ να καταλάβω ότι υπάρχει δέσμευση. Ήταν ανοικτό θέμα στην επιτροπή. Αν υπάρχει εναλλακτική πρόταση, μπορούμε να την συζητήσουμε ή μία παράταση", είπε η Κατερίνα Μπατζελή του ΠΑΣΟΚ, ενώ εκ μέρους της Ν.Δ. ο Κωστής Χατζηδάκης τόνισε ότι "ίσως η κυβέρνηση θα πρέπει να συνομιλήσει με την τρόικα και να δει μια μεταβατική διάταξη και να δει ότι το όφελος για τον χώρο του Τύπου θα είναι πολύ μεγαλύτερο από την όποια ζημία στον χώρο των επιχειρήσεων".

Κατηγορηματικά αντίθετη με την άμεση απαγόρευση δημοσίευσης των ισολογισμών ήταν η Ευαγγελία Αμμανατίδου, που τόνισε ότι πρόκειται για "πάγιο αίτημα του ΣΕΒ". "Πείτε μου ποιος είναι αυτός που θα κερδίσει, όταν μιλάμε για 1.000 ή 2.000 ευρώ κατʼ έτος που θα δίνουν οι Α.Ε. στις εφημερίδες", υπογράμμισε η εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ και προειδοποίησε πως η κατάργηση της δημοσίευσης των ισολογισμών "θα πλήξει καίρια τα οικονομικά δεδομένα δεκάδων εφημερίδων, θέτοντας σε κίνδυνο περίπου τρεισήμισι χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Η συρρίκνωση στον Τύπο θα έχει αρνητικές επιπτώσεις, κυρίως στην πολυφωνία των ΜΜΕ. Παράλληλα, θα πληγούν και τα ταμεία των εργαζομένων στον Τύπο, καθώς χάνουν το αγγελιόσημο από τις πληρωμένες καταχωρήσεις".
newscode.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα