Τα νέα των πολιτικών και οικονομικών εφημερίδων

12:40 2/4/2011 - Πηγή: 24wro
Tα θέματα που κυριαρχούν στα σημερινά πρωτοσέλιδα...
του τύπου είναι η κατάσταση της οικονομίας και η  έλευση του κλιμακίου της τρόικας στην Αθήνα.
ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Μείωση μισθών 10% και απολύσεις ζητούν οι τραπεζίτες!
Η εφημερίδα γράφει ότι "μείωση μισθών κατά 10% πρότειναν χθες οι τραπεζίτες στους τραπεζοϋπαλλήλους, επικαλούμενοι την ανάγκη μείωσης του λειτουργικού κόστους με αντάλλαγμα ένα
μορατόριουμ ως προς τις απολύσεις".
Η ΑΥΓΗ: "ΣΥΡΙΖΑ-μαγιά για μια νέα πλειοψηφία".
Κατά την εφημερίδα "Αλ.Τσίπρας: να ανατραπεί το Μνημόνιο, να αποτραπεί η κοινωνική χρεωκοπία, να ανοίξουν νέοι δρόμοι. Γ.Μπανιάς:Η στοχοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ υπηρετεί τη στρατηγική έντασης του ΠΑΣΟΚ. Γ.Θεωνά:Οι δυνάμεις της αριστεράς έχουν χρέος να υπερβούν τον εαυτό τους".
ΑΥΡΙΑΝΗ: "Ο Economist αποκαλύπτει: Η Ελλάδα χρεωκόπησε ας το παραδεχτούν".
Η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι "η κυβέρνηση θα πρέπει να σταματήσει να προσποιείται ότι μπορεί να αντέξει το τρέχον δανειακό βάρος και να ασκήσει πιέσεις για αναδιάρθρωση".
Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Ενα δισ.ευρώ για φωτοβολταϊκά".
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "το 50% των αιτήσεων για τραπεζικά δάνεια είναι για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων. Γι αυτό οι τράπεζες προωθούν σχετικά προϊόντα στην αγορά, που εκτιμάται ότι θα ανέλθουν για φέτος στο ποσό του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ".
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ:"Και το ΔΝΤ ζητά ελεγχόμενη χρεοκοπία τώρα".
Σύμφωνα με την εφημερίδα "τελεσίγραφο για νέα μείωση μισθών και συντάξεων στέλνει η τρόικα στην ελληνική κυβέρνηση. Μετά την εκτόξευση του ελλείμματος του 2010 πάνω από το επίπεδο του 10% αλλά και τον πλήρη εκτροχιασμό του Προϋπολογισμού, οι δανειστές μας πιέζουν για σκληρά πρόσθετα μέτρα, όπως νέες οριζόντιες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, προκειμένου να κλείσει η μαύρη τρύπα των φετινού προϋπολογισμού, η οποία ξεπερνά πλέον τα 3 δισ.ευρώ."
ΕΘΝΟΣ: "Κόψτε πάλι! Στόχος ΔΕΚΟ και δημόσιοι υπάλληλοι".
Η εφημερίδα αναφέρει ότι "με άσχημες διαθέσεις έρχεται η τρόικα στην Αθήνα την ερχόμενη εβδομάδα ενόψει της πέμπτης δόσης. Διατυπώνει τελεσίγραφα για πρόσθετες περικοπές στις ΔΕΚΟ και στις αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων".
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Υποχείρια όλοι στο διαβολικό σύστημα H.A.A.R.P. ".
Στο βασικό της θέμα επισημαίνει ότι "τσουνάμι, όπως αυτό της Ιαπωνίας, και σεισμοί όπως αυτοί της 17ης και 20ης Οκτωβρίου 2005 στην Πάτμο, τηλεκατευθυνόμενοι από τους εξουσιαστές της ανθρωπότητας. Βεβαίως-βεβαίως μεσα σ`όλα και οι ψεκασμοί ".
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Πάρτυ φίλων της κυβέρνησης στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας".
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "υπογράφηκαν συμβάσεις με ξένους και εγχώριους συμβούλους για πώληση ή αξιοποίηση φιλέτου χωρίς να διευκρινισθεί αν έχουν ίδια συμφέροντα ".
ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟΣ:"Μείωση έως 35% όλων των αποδοχών στο δημόσιο".
Σύμφωνα με την εφημερίδα "καταργούνται τα υπολείμματα των δώρων και δεκάδες επιδόματα. Στο τραπέζι και τα ειδικά μισθολόγια των στρατιωτικών, δ
Keywords
Τυχαία Θέματα