Τρόικα: Το παρασκήνιο μιας ημι-αναβολής

12:40 2/4/2011 - Πηγή: 24wro
Η επίσκεψη των επικεφαλής της τρόικας των ελεγκτών...
η οποία ήταν προγραμματισμένη για τη Δευτέρα το πρωί, μετατέθηκε για αργότερα.

Στο διάστημα που μεσολάβησε έκτοτε γράφτηκαν και ειπώθηκαν πολλά, σχετικά με το θέμα και τις πιθανές αιτίες της καθυστέρησης...



Όπως συμβαίνει, ωστόσο, σε αυτές τις περιπτώσεις συνήθως, η αλήθεια είναι μάλλον πολύ πιο απλή σε σχέση με τα σενάρια που κυκλοφορούν. Πηγές που είναι σε θέση να γνωρίζουν τα θέματα "από μέσα" εξηγούν τι ακριβώς διημείφθη.

Τις προηγούμενες μέρες, η ελληνική κυβέρνηση αρμοδίως, στις συνεννοήσεις
με την τρόικα και την εδώ μόνιμη αντιπροσωπεία της, έκανε γνωστό ότι προτίθεται στις 15 Απριλίου να καταθέσει ένα νομοσχέδιο - πακέτο όπου θα συμπεριλαμβάνονται πολλά (αν όχι όλα) από αυτά τα οποία έρχεται το κλιμάκιο να ελέγξει επιτόπου.

Εξηγήθηκε λοιπόν ότι η προετοιμασία για την σύνταξη του σχεδίου νόμου ολοκληρώνεται τέλη της ερχόμενης εβδομάδας, οπότε αν οι ελεγκτές θα ήθελαν να έχουν την οριστική εικόνα θα έπρεπε να περιμένουν μερικά 24ωρα.

Το "αίτημα" διαβιβάστηκε αρμοδίως όπου δει και η απάντηση που εστάλη ήταν πως μια μικρή μετάθεση της ημερομηνίας έλευσης των "τροικανών" δεν θα ήταν πρόβλημα.

Συμφωνήθηκε λοιπόν να έρθουν είτε στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας (με πιθανότερη μέρα την Πέμπτη) είτε στις αρχές της μεθεπόμενης και πάντως πριν από τις 15 Απριλίου.

Μάλιστα, η συμφωνία αυτή δεν έγινε καν χθες, αλλά προχθές, ωστόσο δεν θεωρήθηκε τόσο κρίσιμη εξέλιξη, για τους λόγους που αναφέρθηκαν παραπάνω. Γι αυτό άλλωστε και δεν υπήρξε και καμία αντίδραση από τις Βρυξέλλες, οι όποιες κι έκλεισαν το θέμα εκεί.

Άλλωστε τα κατώτερα στελέχη θα έρθουν τη Δευτέρα,
 apolitistosteki.blogspot.com
Keywords
Τυχαία Θέματα