Τα μιούζικαλ καλά κρατούν

09:20 5/1/2013 - Πηγή: 24wro
Σε καιρό κρίσης ο κόσμος κάνει ουρές για να δει τα μιούζικάλ του, ενώ ο ίδιος θεωρείται ο πιο...
εμπορικός συνθέτης του πλανήτη. Ο Andrew Lloyd Webber έχει γίνει γνωστός από τα μιούζικαλ Cats, Jesus Christ Superstar και το Φάντασμα της Όπερας και συγκαταλέγεται ανάμεσα στους 100 πλουσιότερους Βρετανούς με την περιουσία του να ξεπερνά τα 700 εκατομμύρια λίρες.

Ο Webber εκτός από το καλλιτεχνικό
του έργο είναι και ένας εξαιρετικά πετυχημένος επιχειρηματίας καθώς η εταιρεία του ονόματι Really Useful Group είναι μια από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις στη Βρετανία στο χώρο των θεατρικών παραγωγών. Εκτός των άλλων ο 65χρονος Βρετανός είναι ο επικεφαλής του Arts Educational Schools London. Λίγοι βέβαια γνωρίζουν ότι το παιδί – θαύμα που συνέθεσε το πρώτο του μουσικό έργο σε ηλικία 9 ετών, είχε στείλει το 1969 μια σύνθεσή του για το διαγωνισμό της Eurovision, η οποία όμως είχε απορριφθεί. Ο Webber προέρχεται από καλλιτεχνική οικογένεια: ο πατέρας του ήταν συνθέτης και η μητέρα του ήταν πιανίστρια, ενώ και ο αδερφός του είναι τσελίστας.

Το 2012 υπήρξε μια χρυσή χρονιά για το Βρετανό συνθέτη καθώς τα κέρδη της εταιρείας του διπλασιάστηκαν ενώ ο κύκλος εργασιών της διαμορφώθηκε στα 161 εκατ. στερλίνες. Κι ο Webber έχει κάθε λόγο να χαμογελάει καθώς η αυτοκρατορία του επιδεικνύει αξιοθαύμαστες αντοχές στην κρίση.

moneypro.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα