Τα κορυφαία σε πωλήσεις 4x4 στην Ελλάδα την τελευταία 5ετία

00:50 7/9/2011 - Πηγή: 24wro

Η κατηγορία των αυτοκινήτων 4x4 είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στη χώρα μας...



Τα τελευταία χρόνια, τα τετρακίνητα οχήματα γνώρισαν τεράστια άνθηση και σε αυτό βοήθησε σημαντικά η μείωση που υπήρξε προ διετίας στο ειδικό τέλος ταξινόμησης. Δυστυχώς όμως, οι υπεύθυνοι (αυτοί που έδωσαν τη δυνατότητα στον κόσμο να αποκτήσει αυτοκίνητο με υψηλό κυβισμό) πήραν τα… λόγια τους πίσω και, ενώ από τη μία έδωσαν τη δυνατότητα στους Έλληνες να αποκτήσουν
το αυτοκίνητο που επιθυμούσαν, από την άλλη τους… φλόμωσαν σε φόρους, υψηλά τέλη κυκλοφορίας, αύξηση στα καύσιμα, ακόμα και σε έκτακτες εισφορές.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να καταρρεύσει η αγορά των αυτοκινήτων με κινητήρες που φέρουν υψηλό κυβισμό και ιδίως στις κατηγορίες 4x4SUV. Παρ’ όλα αυτά, ορισμένα μοντέλα έδειξαν ότι μπορούν να αντέξουν, όπως για παράδειγμα τα Daihatsu Terios, Suzuki Grand Vitara και Suzuki Jimny. Και αυτό διότι τα συγκεκριμένα μοντέλα διατίθενται με μικρούς κινητήρες, που δεν προβληματίζουν σημαντικά τους υποψήφιους αγοραστές. Ρίχνοντας μία ματιά στις ταξινομήσεις της τελευταίας πενταετίας (2006 – 2011), το κορυφαίο σε πωλήσεις 4x4 στην Ελλάδα είναι το Daihatsu Terios, με συνολικές ταξινομήσεις 14.402 μονάδες. Ακολουθεί το Suzuki Grand Vitara με 12.885 και στην τρίτη θέση βρίσκεται το Jimny με 9.366 ταξινομήσεις.

Σε κάθε περίπτωση, φαίνεται ξεκάθαρα ότι οι Έλληνες δεν αγοράζουν όλοι… Porsche Cayenne αλλά μοντέλα προσιτά, οικονομικά και με χαμηλό κόστος χρήσης. Στον παρακάτω πίνακα μπορείτε να δείτε αναλυτικά τις πωλήσεις των τριών κορυφαίων σε πωλήσεις μοντέλων 4x4 που ταξινομήθηκαν στην Ελλάδα το χρονικό διάστημα 2006 – 2011.




Keywords
Τυχαία Θέματα