Τα ηνία της Ταϊλάνδης σε γυναικεία χέρια

14:26 3/7/2011 - Πηγή: 24wro
Οι πρώτες δημοσκοπήσεις στην Ταϊλάνδη, δείχνουν επικράτηση του κόμματος της αντιπολίτευσης... που υποστηρίζει τον ανατραπέντα και εξόριστο πρώην πρωθυπουργό Τακσίν Σιναουάτρα, με απόλυτη πλειοψηφία.
.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του πανεπιστημίου Suan Dusit, το Πουέα Τάι, της προεκλογικής εκστρατείας του οποίου ηγήθηκε η αδελφή του Σιναουάτρα, η 44χρονη επιχειρηματίας Γινγκλούκ Σιναουάτρα, φέρεται να λαμβάνει
313 έδρες στην 500μελή βουλή έναντι 152 του Δημοκρατικού Κόμματος του απερχόμενου πρωθυπουργού Αμπίσιτ Βετζατζίβα.
Σε περίπτωση που τα επίσημα αποτελέσματα επιβεβαιώσουν τις δημοσκοπήσεις, η νίκη του Πουέα Τάι ανοίγει το δρόμο στη Γινγκλούκ να γίνει η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός στην ιστορία της Ταϊλάνδης.
Ο πρώην πρωθυπουργός Σιναουάτρα τηλεφώνησε στην αδελφή του για να τη συγχαρεί. "Ο Τακσίν μού τηλεφώνησε για να με συγχαρεί και να με ενθαρρύνει. Μού είπε ότι ακόμη έχουμε σκληρή δουλειά μπροστά μας", τόνισε η Σιναουάτρα.
Ο εξόριστος πρώην πρωθυπουργός δήλωσε ότι θα περιμένει τη σωστή στιγμή για να επιστρέψει στην Ταϊλάνδη από το Ντουμπάι, όπου ζει. "Θέλω να γυρίσω πίσω στην Ταϊλάνδη αλλά θα περιμένω για τη σωστή στιγμή" ανέφερε, σημειώνοντας ότι δεν έχει ανάγκη να γυρίσει σύντομα, καθώς δε θέλει να προκαλέσει προβλήματα με την επιστροφή του.
Σε συνέντευξή του που μεταδόθηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο TPBS στο Ντουμπάι, ο πρώην πρωθυπουργός κάλεσε "όλα τα κόμματα" να σεβαστούν το εκλογικό αποτέλεσμα.
"Ελπίζω ότι όλα τα κόμματα θα σεβαστούν την απόφαση του λαού, ειδάλλως η χώρας μας δεν μπορεί να επιτύχει την ειρήνη" πρόσθεσε.
Εκπρόσωπος του Δημοκρατικού Κόμματος είπε: "Ας περιμένουμε τα επίσημα αποτελέσματα πριν προβούμε σε σχόλια. Ας εξασφαλίσουμε ότι ο καθένας θα σεβαστεί τα αποτελέσματα των εκλογών".

newscode.gr 
Keywords
Τυχαία Θέματα