Συλλαμβάνουν οπαδούς της αντιπολίτευσης στην Ρωσία

20:22 5/3/2012 - Πηγή: 24wro
Μετά την εκλογική νίκη του Βλάντιμιρ Πούτιν...
στις προεδρικές εκλογές της Ρωσίας, μια νίκη που αναγνώρισαν και οι ΗΠΑ, οι διαδηλωτές εναντίον του Πούτιν συνέχισαν τις διαδηλώσεις τους, με αποτέλεσμα το καθεστώς να αρχίσει τις συλλήψεις.

Περίπου
εκατό οπαδοί της αντιπολίτευσης, η οποία χαρακτήρισε «φάρσα» την εκλογή του Πούτιν, ανάμεσά τους και ο συγγραφέας Έντουαρντ Λιμόνοφ, συνελήφθησαν σήμερα την ώρα που πραγματοποιούσαν διαδήλωση μπροστά από τα γραφεία της κεντρικής εκλογικής επιτροπής στη Μόσχα.
Παράλληλα, άλλα περίπου εκατό άτομα συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στην Αγία Πετρούπολη, ζητώντας δίκαιες εκλογές, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου.
Σχεδόν 1.500 διαδηλωτές, φωνάζοντας συνθήματα, όπως «ντροπή στον Πούτιν», συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της Αγίας Πετρούπολης, όπου υπήρχαν σημαντικές αστυνομικές δυνάμεις για να διαλύσουν τη συγκέντρωση αυτή, που πραγματοποιήθηκε χωρίς άδεια.
Η αντίδραση στο καθεστώς της Ρωσίας δεν είναι πρωτοφανής. Είχε και στο παρελθόν υπάρξει τόσο έντονη. Ποιος μήνας θα είναι δεν είναι σίγουρο. Σίγουρα, όμως, θα είναι Κόκκινος!

prionokordela.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα