Η Τήλος (και οχι μόνο) θρηνεί τον Τάσο Αλιφέρη

ΕΝΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ, ΕΝΑ ΑΝΟΙΧΤΟ ΜΥΑΛΟ, ΕΝΑΣ ΑΞΙΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ

Σε νοσοκομείο των ΗΠΑ, όπου νοσηλευόταν, πέθανε σήμερα, σε ηλικία 61 χρονών, ο δήμαρχος Τήλου Τάσος Αλιφέρης, ένα από τα πιο δραστήρια και δυναμικά στελέχη της τοπικής Αυτοδιοίκησης στα νησιά του Αιγαίου.

Ο Τάσος Αλιφέρης βρέθηκε ως αγροτικός γιατρός στο νησί της Τήλου αλλά αγάπησε τον τόπο και τους κατοίκους του και εγκαταστάθηκε μόνιμα στο νησί. Εξελέγη πέντε φορές δήμαρχος και στην διάρκεια
της παρουσίας του οδήγησε το νησί στον δρόμο της ανάπτυξης δίνοντας καθημερινά μάχες για την επίλυση των πολλαπλών προβλημάτων του νησιωτικού χώρου.

Είχε γίνει ευρύτατα γνωστός στο πανελλήνιο από την τέλεση γάμου δύο ομόφυλων ζευγαριών στο νησί το καλοκαίρι του 2008.

Ο Τάσος Αλιφέρης βρέθηκε ως αγροτικός γιατρός στο νησί της Τήλου αλλά αγάπησε τον τόπο και τους κατοίκους του και εγκαταστάθηκε μόνιμα στο νησί.

Εξελέγη πέντε φορές δήμαρχος και στην διάρκεια της παρουσίας του οδήγησε το νησί στον δρόμο της ανάπτυξης δίνοντας καθημερινά μάχες για την επίλυση των πολλαπλών προβλημάτων του νησιωτικού χώρου.
Η απόφασή του να προχωρήσει στην τέλεση του γάμου ομόφυλων ζευγαριών προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις τους εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και μερίδας κατοίκων του νησιού.

«Διεκδικούμε να ανήκουμε στους πολίτες που σκοπός και πράξη της ζωής τους είναι η κατοχύρωση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Διεκδικούμε να ανήκουμε στην ομάδα των ανθρώπων που χαίρεται όταν συμβάλλει στην ευτυχία των άλλων και θεωρεί αδιανόητο να αρνηθεί σε δυο ανθρώπους την άσκηση ενός δημοκρατικού τους δικαιώματος. Γι αυτούς κυρίως τους λόγους πραγματοποιήσαμε την τελετή του πολιτικού σας γάμου εδώ σήμερα. Και δεν μας αρκεί να σας ευχηθούμε αλλά απαιτούμε να είστε ευτυχισμένοι»...

Με τα λόγια αυτά, ο δήμαρχος της Τήλου,Τάσος Αλιφέρης, τέλεσε τους πρώτους πολιτικούς γάμους μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών στην χώρα μας.

Ένωσε με τα δεσμά του γάμου, αιφνιδιαστικά στις επτά το πρωί, στο δημαρχείο του ακριτικού νησιού της Δωδεκανήσου, δυο γκέι άντρες και δυο γυναίκες λεσβίες.

Τι είχε δηλώσει τότε στο «ΕΘΝΟΣ»
«Αυτός που αρνείται να τελέσει τέτοιους γάμους πρέπει κανονικά να διώκεται για παράβαση καθήκοντος», είχε δηλώσει στο «ΕΘΝΟΣ», ο δήμαρχος Τήλου, Τάσος Αλιφέρης.

Ο ίδιος άλλωστε στην επιστολή – απάντηση, που έστειλε στον εισαγγεέα του Αρείου Πάγου, αμέσως μετά τους γάμους, αναφέρει ούτε λίγο ούτε πολύ πως η εισαγγελική παρέμβαση τον έφερε σε «τρομερό αδιέξοδο» και δεν του άφησε περιθώριο επιλογών, αφού «η μη πραγματοποίηση των γάμων θα επιβεβαιώνει την άποψη ότι στην Ελλάδα είναι δυνατό να μην γίνονται σεβαστά τα ανθρώπινα δικαιώματα» και ότι «η χώρα έχει τουλάχιστον προβληματική δημοκρατική λειτουργία»... Όπως λέει «σαν Έλληνας έχω το καθήκον να μην αφήσω πιθανότητες για δυνατότητα διασυρμού της πατρίδας».
Keywords
Αναζητήσεις
μαρια αλιφερη λεσβια, αλιφερης τηλος
Τυχαία Θέματα